Aktivacijskega maila ne dobijo vsi
 
Matjaž13. apr 2010 17:19:11Pridružen od:
21. sep 2007
1656 objav
+873-1178
#1Zadeva deluje na joomli. Problem je ker samo nekateri ne dobijo maila. Kolikor sem uspel pregledat, so v večini uporabniki gmaila. Tudi sam sem poskusil s svojimi gmail računi in vsi razen enega so dobili mail. Seveda sem pregledal tudi spam. Server smo preverili in vse naj bi bilo ok. Tudi na kakšni blacklisti nas ni videti.
Ima kdo podobno izkušnjo? Kakšen predlog kako rešiti zadevo?
Naj še omenim, da je do zdaj vse delovalo bp, nekaj težav je imel samo hotmail, ker je večino spravil v spam.
všeč(0)ni všeč(0)spam(0)
 
OvcaX13. apr 2010 17:30:10Pridružen od:
24. avg 2007
1332 objav
+1640-48875
#2Kaj pa javi mail log?
všeč(0)ni všeč(0)spam(0)
Zabec.net - Agencija za spletno komuniciranje
Brezplačen prenos spletnih strani k Zabcu | VPS strežniki | Freestyle trgovina
 
bl4ckb1rd13. apr 2010 18:20:44Pridružen od:
18. avg 2008
992 objav
+509-765
#3Jah lej ne moreš govorit da je vse ok... če ni. Ste zabeležili izhod tega sporočila? Če ja, katero sekundo/minuto... Je remote smtp kaj javil ali je sprejel sporočilo? Preverite tudi da imate reverse host, prav tako tudi da vam MX record kaže na isti IP iz katerega se pošilja.

Uporabi:
http://www.mxtoolbox.com/
http://whatismyipaddress.com/staticpages/index.php/is-my-ip-address-blacklisted

Pošljete iz statičnega ipja, ali dinamičnega? Kakšen je reverse host? Lahko strežnik uporabi izhoden mail strežnik svojega ponudnika ? Vam isp ponudnik blokira/fitrira port 25 ? Ima mail strežnik kake omejitve števila rcpt-to ali mogoče uveljavlja delay funkcijo... ? Ali vaš izhodni mail strežnik spam tagira tudi odhodno pošto ? Če ja, preverite da ni vaš email že tu pristal na smetišču...
nazadnje urejal bl4ckb1rd 13. apr 2010 18:28:06
všeč(+2)ni všeč(0)spam(0)
 
Matjaž13. apr 2010 20:28:05Pridružen od:
21. sep 2007
1656 objav
+873-1178
#4Uf ste mi pa natresli tehnikalij. Moram priznat da sem bolj kratek v tem. Bom tele predloge malo predelal in javim kako in kaj.
Sem pa preveril z mxtoolbox in napak ni videti.
všeč(0)ni všeč(0)spam(0)
 
OvcaX14. apr 2010 07:37:13Pridružen od:
24. avg 2007
1332 objav
+1640-48875
#5@Matjaž Če imaš hosting prosi ponudnika, da preveri kaj se zgodi.
Če imaš pa svoj strežnik pa ...
všeč(0)ni všeč(0)spam(0)
Zabec.net - Agencija za spletno komuniciranje
Brezplačen prenos spletnih strani k Zabcu | VPS strežniki | Freestyle trgovina
 
Jure Damjan14. apr 2010 09:08:00Pridružen od:
4. okt 2007
2795 objav
+2269-19239
#6Preveri:

- Ali imaš REVERSE DNS narejen
- Ali imaš narejen SPF record na domeni - Gmail ga bere :
http://www.internetmojster.com/administracija/vodic-preprecevanje-spama-zlorabo-nase.html
- Preveri ali imaš za server statični ali dinamični IP, ampak ne pri svojem ponudniku, ampak v glavnih registrih (mi smo imeli na t-2 statični IP, ampak ta IP je bil iz mednarodnega poola dinamičnih ipjev)
- Iz aktivacijskega maila raje odstrani ves nepotrebni HTML in slike
- Preveri aktivacijski email, kako točkuje kot SPAM
- Upam da nimaš domene, moja-viagra.com :)
všeč(+1)ni všeč(0)spam(0)
Spletno nakupovalno središče Nakupovanje.net
Gume | Prenosniki | Bela tehnika
 
Matjaž14. apr 2010 10:56:04Pridružen od:
21. sep 2007
1656 objav
+873-1178
#7Hvala vsem...ponudnik mi je čaral še nekaj s spf in zdaj bi naj bilo ok. Nekaj malega sem se pa tudi naučil.
Ne jure, ni viagra:)
všeč(0)ni všeč(0)spam(0)
 
stran 1 od 1 |<<1>>|