| Virus na strežniku | ||
|---|---|---|
| bobo0524. okt 2011 13:42:54Pridružen od: 8. dec 2009 1804 objave +1057-14317 | #1Včeraj sem zasledil virus na vseh mojih straneh na serverju, razen na eni. Zato sem pisal na SGH support in so rekli, da je to moja stvar in da naj prijavim strani v Google Webmaster Tool in mi bo javlo kje in kaj je virus. No, pa sem to naredo (nekaj strani pa sem že mel dodanih), ampak mi Webmaster ne javi nič! Pol sem posodobil WordPress strani, in je delalo, posodobil Joomla strani in je tudi delalo na nekaterih, danes zjutraj pa spet na vseh kaže virus,... Kaj se da naredit, geslo do serverja sem že spremenil, Google Webmaster pa še vedno ne kaže nič,... backupov pred pojavom virusa na žalost nimam :/ všeč(0)ni všeč(0)spam(0) Facebook in AdWords kuponi za 1€! Dve besedici odpirata veliko vrat "VLECI" in "RINI"! | |
| blindek24. okt 2011 13:49:16Pridružen od: 11. dec 2009 520 objav +296-15910 | #2To imaš svoj namenski/VPS strežnik ali shared spletno gostovanje? nazadnje urejal blindek 24. okt 2011 13:49:26 všeč(0)ni všeč(0)spam(0) | |
| bobo0524. okt 2011 13:50:26Pridružen od: 8. dec 2009 1804 objave +1057-14317 | #3shared hosting pri SuperGreenHostingu,... všeč(0)ni všeč(0)spam(0) Facebook in AdWords kuponi za 1€! Dve besedici odpirata veliko vrat "VLECI" in "RINI"! | |
| blindek24. okt 2011 13:56:47Pridružen od: 11. dec 2009 520 objav +296-15910 | #4To je pa čudno, ker meni se je enkrat podobno zgodilo na svojem strežniku, vendar je bil kriv sam strežnik, ker ne bil dovolj dobro zavarovan (mod_security in suhosin) in ne pa spletna stran. Edino če si imel prej res stare verzije WP ali Joomle. Kje pa ti javi da je virus? Ko se povežeš na domeni ti chrome prikaže opozorilo ali kako? Poglej v source code strani če se ti pojavljajo podobne vrstice <div style="display:none;"><iframe src="http.//nekaokuzena.cz.cc"/></div> ali pa v .htaccess poglej od roota strani in pod-direktorijev če imaš kakšne čudne redirecte čudnih domen. všeč(0)ni všeč(0)spam(0) | |
| Mika24. okt 2011 14:03:16Pridružen od: 22. apr 2007 3119 objav +1136-30130 | #5Uporabljaš Filezillo? všeč(0)ni všeč(0)spam(0) | |
| bobo0524. okt 2011 14:10:34Pridružen od: 8. dec 2009 1804 objave +1057-14317 | #6Uporablam CuteFTP Recimo okužena ni le stran musiqblog.com, Ena izmed Joomla okuženih strani je imalum.si, wordpress okužena pa EuroBasketSlovenia 2013. V htacessu ni videt nič čudnega,... nazadnje urejal bobo05 24. okt 2011 14:12:56 všeč(0)ni všeč(0)spam(0) Facebook in AdWords kuponi za 1€! Dve besedici odpirata veliko vrat "VLECI" in "RINI"! | |
| bilten24. okt 2011 14:27:36Pridružen od: 14. okt 2007 453 objav +146-25722 | #7musigblog.com men ta trenutek nic ne jav imalum že blokirana od googla basket pa se pojavi prec moj anti virusni da je okuzena .. ja ni cudno cuteftp je nek trojanc pobral celotna ftp gesla. Nabavi zanesljiv fto in nikoli ne shranjuj gesel ce svoj racunalinik ne mores zascitit tako kot je treba. Drugo pobrisi vse skodljiv kode pa to javi googlu pa bo .. všeč(0)ni všeč(-1)spam(0) | |
| Jure Damjan24. okt 2011 14:33:43Pridružen od: 4. okt 2007 2795 objav +2269-19239 | #8Praši mene kako je bilo to, ko se je okuzlo 50+ podpornih strani :) 1 dan pred dopustom :) Drzi se tega, kar pravi Bilten. všeč(0)ni všeč(0)spam(0) | |
| bobo0524. okt 2011 15:01:55Pridružen od: 8. dec 2009 1804 objave +1057-14317 | #9Evo, na supportu so rekli, da je tukaj trojanc public_html/eurobasketslovenia2013.com/wp-content/themes/wpBasketball/wpBasketball/js/jquery-ui-personalized-1.5.2.packed.js: Trojan.JS-75 FOUND Ta fajl sem zbriso, strani še vedno ne delujejo,... Moj antivirusni (NOD32) pa pravi da ni nič na mojem kompu okuženega :/ nazadnje urejal bobo05 24. okt 2011 15:03:12 všeč(0)ni všeč(0)spam(0) Facebook in AdWords kuponi za 1€! Dve besedici odpirata veliko vrat "VLECI" in "RINI"! | |
| jazzfunk24. okt 2011 15:05:53Pridružen od: 5. apr 2010 602 objavi +652-7613 | #10Poglej procese, če je slučajno kak keylogger na tvojem compu... všeč(0)ni všeč(-1)spam(0) | |