Pošiljanje zasebnih sporočil

Administrator(ji) pozdravljeni,

Zanima me zakaj ste dodali to funkcionalnost, da mora biti število mojih objav za 10 večje od števila minusov in spamov? Ne razumem ravno najbolje, zakaj sedaj jaz ne morem več pošiljati zasebnih sporočil? Je mar narobe, da ne pišem veliko oz. pišem zgolj takrat, ko imam kaj zares pametnega za povedat (oz. vsaj po mojem mnenju. Vem, da včasih kvasim neumnosti)? Hvala za pojasnilo.

Sicer bi vas raje kontaktiral zasebno, vendar vas ne poznam kdo ste, zato pišem kar v to kategorijo (če/ko to prebere administrator foruma, lahko ta post tudi izbriše).

68 odgovorov

Tudi meni se že nekaj časa poraja podobno vprašanje. Sporočil ne morem pošiljati, tako lahko z uporabniki komuniciram le preko foruma, kar se mi včasih ne zdi smiselno, saj menim, da je veliko bolje, da če imaš koga kaj za vprašati, da mu to napišeš v zasebno sporočilo in se sama pogovorita, brez da bi vsi prebrali, kaj te zanima oziroma muči.

Ker nisem mogla dodajati sporočil, pa sem se odločila, da dodam zanimivo temo in upala, da se bo razvila debata in bomo lahko skupaj klepetali...hkrati pa bi tudi sama dobila kakšne boljše informacije. Vendar je bil moj prispevek s strani štirih uporabnikov določen kot spam in ga je urednik ali administrator naredil povsem neuporabnega in brez vsebine, čeprav sploh nisem imela slabega namena in sem želela razviti le zame zanimivo komunikacijo.

Administratorja, sem tudi sama poskušala kontaktirati, vendar mi ni uspelo, tako da sem že povsem obupala in morda je res bolje, da se umaknem s strani, ker kot kaže tisti z manj prispevki "nismo" zaželeni. Čeprav sama ne vidim v tem nobenega problema, po eni strani bi lahko bili srečni, da je nekdo le priden uporabnik, ki preko strani navezuje nove stike..., komentira le takrat, ko ima res kaj pametnega za povedati... Ah, brezveze. :(

152

Vini zakaj ne narediš preprosto - če se gre za SPAM na PM. Če prejmeš SPAM na zasebca, označiš da je SPAM, 10x dobi nekdo oznako in ne more pošiljati zasebcev nekaj časa... Uporabniku pa se javi, kdaj je bil njegov post označen za SPAM.

131

Nikjer ne piše, da so tisti z manj prispevki manj zaželjeni.
Treba je pač pisati kvalitetne poste, čeprav včasih tudi za slednjega dobiš minus :)
In ko ni kaj pametnega za povedat pač ne odgovarjam.

Imaš pa paciente, kateri so pospamali ves forum, in če ne bi bilo +/- bi pospamali
še uporabnike po ZSjih.

@andraz182
Glede na tvoje razmerje plusov, minusov in spamov, zgleda, da si večkrat kvasil neumnosti :)

LP, Dejan

13

Ampak je sedaj veliko več "nekvalitetne" vsebine v smislu:
- pošlji mi ZS jst ne morem,
- tukaj je moj mail dummy@dummy.com pa mi piši sem ker ne morem pošiljat ZS
...

drion je podal odlično zamisel in mislim, da bi bilo nekaj takega veliko bolj "user friendly" za nove uporabnik kakor tudi za "stare".

V mojem inboxu od registracije pa do danes še ni bilo spama. Samo za info.

12

Bič forumski je v veljavi menda zato, ker je EN uporabnik domnevno dobival večje količine spama na ZS.
Admin foruma je zagotovo bolj zaposlen z ostalimi zadevami kot z IM forumom, a vseeno se mi osebno zdi najboljše, da gremo nazaj na stari sistem. Spama se nekateri bojijo bolj kot teroristov, s tem da ga imamo zdaj še več (posledica nezmožnosti pošiljanja ZS).

31

tako bo pa še več spema, ker bodo pobirali maile ljudi, ki jih puščajo na wallu , da naj jih drugi kontaktira.

se strinijam z skynetom. forum ne bo več tako živ, če ne moreš pisati.
hvala administratorejem za povrnitev na prejšnje stanje...

2

Glejte, fantje, ni bil problem samo en uporabnik, ki se je pritožil zaradi spama. O zadevi sem razmišljal že dolgo časa, ker so se ponavljale različne zlorabe preko ZS (ne samo spam), nad čemer pa nimam pregleda in sem lahko ukrepal šele, ko me je kdo na to opozoril. Tale ureditev ostaja, je boljša kot prejšnja. Pošiljanje ZS pač ni več pravica, ampak privilegij tistih, ki kaj prispevajo k debatam na forumu.

124

tsu:
Ampak je sedaj veliko več "nekvalitetne" vsebine v smislu:
- pošlji mi ZS jst ne morem,
- tukaj je moj mail dummy@dummy.com pa mi piši sem ker ne morem pošiljat ZS
...

Enako je kot prej... le, da je bil prej tekst > Poslan ZS, Sem poslal ZS ali kaj podobnega.. :)

3

Ja, ZS spam je zdaj postal public!

7

Sem tudi sam opazil, da je uporabnikom onemogočena komunikacija in je potrebno dajati kontakt public, kar je malo mimo. Se mi zdi, da so sedaj večje nevšečnosti kot prej, ko so jih imeli le nekateri. Razen če so imeli dejansko poln IM inbox spama? Osebno nisem dobil nikakršnih reklamnih sporočil, verjetno zato, ker je pošiljanje privatnih sporočil le na pol funkcionalno, in moraš dejansko najti uporabnika v eni temi, da mu lahko pošlješ sporočilo. Bi pa bila zanimiva statistika obiski/prispevki. Ker vem, da je tu online veliko uporabnikov, ki redko kaj napišejo. Bi bilo pa zanimivo vedeti, zakaj je temu tako. Osebno bi naredil zaprt podforum z letno članarino za prave zaprte debate.

10