1800 Slovencev je kupilo ponarejena očala

http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/03/ocala.aspx

1800 Slovencev je kupilo ponarejena očala. Policija svari pred uporabo!

Avtor: Katja Nakrst

Tisti, ki so kupili sončna očala blagovne znamke Ray-Ban, naj očal ne uporabljajo, opozarjajo policisti.

http://www.rayban-outlet.com/

15 odgovorov

Če bi res želeli omejit škodo, bi lahko dodlai opozorilo na spletno stran ... morda bi vsaj kdo več bil opozorjen - zdej pa sploh ne dela.

Nisem vedel, da je to delo policistov. Sem mislil, da to imajo inšpektorati načez?

A ni to 2-3 leta stara zgodba?

Ne štekam res, tko k na Siol-u komentarji tud men ni jasno.

  1. Kaj to so imeli podjetje registrirano v SLO, ki je plačalo DDV in prodajalo fake očala? Zadevo se še vedno brez problema dobi za enako ceno, samo firmo moraš registrirat drugje.

  2. Kako niso imela UV zaščite, če pa je to najcenejša možna zaščita, to imajo modeli, ki so po nabavni pod 1eur: http://www.24ur.com/novice/slovenija/so-drazja-soncna-ocala-res-boljsa.html

Žalostno je, ko pa tuje firme pri nas prodajajo "steroide", pa adapter, ki ga vštekaš v štrom in ti prihrani 70% energije in denarja je pa vse ok, ker so pač registrirane v tujini, nima pa veze kako vpliva na zdravje.

Dej no dej, to je vse skupaj en nateg RayBan se je prodajal po 19.99$ na pumpah dokler ga niso kupili Italijani (Luxotica) in navili cene.
https://www.youtube.com/watch?v=voUiWOGv8ec

Nevem pa kdo tu koga nateguje, večkrat že za kolega ali osebno rabo kupil repliko Police, RB, Carrera in dal tudi k optiku v pregled zadeva je vrhunska z etuijem in vsem tako, kot so oni prodajali.

lp

12

@mika: SOBOTA 28.03.2015, 11:19 :)))

zgodba je stara, scena je nova :D

Ker pofl od clanka. Skratka cista bedarija, ta ocala so cisto enaka kot vsa ostala tuti fruti ocala za 5€ v sparu, tusu, mercatorju, posti. A ta pa ne skodujejo ocem??

Kle je sporna samo ta zadeva de je model brez spja prodajal ponaredke in jih reklamiral kot original. No sej zato so ga pa dobil.

11

Ne glejte v sonce, če nimate primerne opreme. Sončna očala niso primerna oprema, pa če so original Ray Ban za 3000 € ali pa najcenejši kitajski ponaredki.

1qay1qay:
@mika: SOBOTA 28.03.2015, 11:19 :)))

Očitno so rabili 2 oziroma 3 leta, da so sprocesiral zadeve. Mediji pa sedaj opozarjajo na očala, ki že 2 leti niso več na trgu :)

Edit: aha, očitno se še vedno dobi originale po izjemno ugodni ceni: http://www.rb-supereshop.com/ :)

Dobilo se jih bo vedno tako kot steroide in vse ostalo podobno, samo podjetje ne sme biti v SLO.

Če sta tadva delala brez podjetja potem nista tako neumna, ker če delaš s podjetjem so kazni višje, pa še DDV plačuješ.

lp