Kaj so piškotki

Kaj so piškotki

Piškotek je podatkovni element, ki ga spletna stran pošlje vašemu brskalniku in ga potem lahko vaš brskalnik shrani v vašem sistemu. Piškotki ne morejo pregledovati datotek na vašem računalniku ali prebrati piškotkov z drugih spletnih strani. Ob ponovnem obisku strani lahko vaš brskalnik pošlje podatek iz piškotka nazaj spletni strani.

Spletno mesto internetmojster.com uporablja podatke iz piškotkov, ki jih pošlje brskalnik, v postopku registracije, za zbiranje informacij o obiskih posameznih vsebin in ob prikazovanju oglasov.

Registracija

V postopku registracije internetmojster.com uporabi piškotek, da shrani enoličen in naključno določen uporabniški ID. V piškotek ne shranimo vaših gesel in drugih osebnih podatkov. Piškotek vam omogoči uporabo funkcij, ki jih registriranim uporabnikom ponuja forum.

Analiza obiskovalcev

Za potrebe analize obiskovalcev vam sistem podeli še en enoličen in naključno določen uporabniški ID. Za analizo obiskovalcev uporabljamo servis Google Analytics. Analiza obiskovalcev je povsem anonimizirana, vidimo lahko le agregatne podatke, kot so skupno število unikatnih obiskovalcev na dan, skupno število ogledov posamezne strani, ipd.

Oglaševanje

internetmojster.com za prikazovanje oglasov uporablja servis DoubleClick for Publishers. Sistem oglaševanja dostavi vašemu brskalniku enkraten piškotek, s katerim spremlja vaše oglede oglasov in številko klikov na oglase. Statistike ogledov in klikov so popolnoma anonimizirane, vidimo lahko le agregatne podatke, torej samo skupno število dogodkov.


Sprejem piškotkov lahko v vašem brskalniku tudi izklopite. Za pregledovanje internetmojster.com spletnih strani jih ne potrebujete. Potrebujete pa jih za aktivno sodelovanje v forumih in drugih storitvah, ki jih registriranim uporabnikom ponuja internetmojster.com.