zaščita ideje (aplikacija)

Pozdravljeni,

zanima me, kako zaščititi svojo novo mobilno aplikacijo in
sicer v smislu, da je ne bi npr; predelala, ali ukradla idejno zasnovo kakšna večja
firma, korporacija.

Da bi testirali idejo se priporoča, da narediš landing page in s tem preveriš, kakšen je odziv ljudi (google ads, kliki na stran itd;)- vendar tu se mi poraja vprašanje, ali je pametno narediti landing page če app še ni izdelan oz ideja nikakor ni zaščitena?

Je kdo tu, ki se ukvarja z razvojem ali
oblikovanjem mobilnih aplikacij in kaj mi svetujete?

18 odgovorov

ne razumem kaj imate s temi všečki in brisanjem objav- objava je verodostojna in vprašanje je na mestu.

221

Realno gledano se zaščita meri v količni sredstev, ki so na voljo za odvetnike. Nimaš nobene zaščite pred večjimi firmami, kaj šele pred korporacijami. Če si bo ena od teh zaželela tvoje ideje, aplikacije, projekta, ali firme, jo bo dobila na lep ali na grd način.

Tvoja najboljša možnost je, da po lansiranju čimbolj razširiš uporabo in dobiš čimveč uporabnikov, tako da bo "lep" način prevzema imel neko dodano vrednost za firmo, ki bo to želela imeti.

2

Same ideje ne moreš zaščititi. To lahko narediš šele takrat, ko imaš konkreten izdelek / postopek... Je pa vprašanje, koliko ti to pomaga. V patent war z multinacionalkami nočeš iti, kot je rekel hanyo.

super, ja sej to.. edino razmišljam, da ko imaš že vse izdelano se sam priključiš nekomu,
ki ima podobno nišo (večja firma etc;), če bi seveda to sprejeli- edino če te zavrnejo inpotem izdelajo svoje po tvojem načrtu, kar pa je najslabše kar se ti lahko zgodi..ah težko je s tem. Vedno je ena večja 'korporacija' ki lahko požre male 'ljudi'.-..

Preden bi sploh prišel na radar korporaciji, bi imel v žepu par mio in bi ti kratkomalo dol viselo, kaj se zgodi v prihodnosti.

Štartaj zadevo in se ukvarjaj z problemi, ko nastanejo.

6

aha zanimivo, sicer pa je še veliko stvari ki me zanimajo. SEm pa raziskala če podobna varianta že obstaja in ena celo je, na žalost, en indijec je mel zeelo podobno idejo in ima že stran beta verzijo..samo ni expanded oz ni čisto takšna kot si jo jaz zamišljam. Bomo nadaljevali po novem letu, srečni v 2016!:)

@sšof to da obstaja nekaj podobnega je lahko tudi dobro.
Na vprašanja ki jih imaš obstaja kar nekaj dobre literature in tudi dosti blogov z "real world" primeri. Mislim da je fajn da na začetku čim več prebereš da boš bolje zastopila ekosistem.

sem 99% prepričan, da je že nekdo pred tabo imel isto ali zelo podobno idejo... na koncu dneva ni važna ideja ampak izvedba!

1

mhm js jo bom oblikovala.. izdelala.. zakaj pa ne. Je pa res da bo moral en še sprogramirat. Oblikovno zasnovo že točno vem kakšna bo. Funkcionalnost približno, tu nimam dosti izkušenj s tem ampak mislim da bi šlo. Plačilni sistem bi tudi bil pri tej zadevi, no na to se pa premalo spoznam, kako bi to lahko najbol funkcioniral. Itak se pa učiš ob teh stvareh tako da stane me nič.

1

me pa zanima še nekaj.. je težko izvesti recimo zasebnost uporabnikov, plačilni sistem- za te stvari moraš najber imeti programe nameščene (ni vse v kodi) kar pa ni poceni? FrEaKmAn kako pa je s temi aplikacijami na sloapps.com ki so komercialne oz. zastonj? Kako jih objaviš, ali grejo na google play itd,.. ? In koliko imaš vbistvu s temi free appi če si jih izdelal na koncu dela, upgradanje, stroški itd; torej se najbrž ne splača investirat.. časa, denarja v to..