Register dejanskih lastnikov

Samo opomnik.

Do 19.1.2018 je potrebno vnesti podatke o dejanskih lastniki podjetji v Ajpes bazo:
https://www.ajpes.si/eRDL

Ni potrebno za s.p. Zagrozena kazen od 6 do 60k :)

13 odgovorov

Tudi ni potrebno za enoosebne d.o.o.-je, kjer je lastnik fizična oseba in je samo ena poslovodna oseba. Vsaj tako piše v njihovem FAQ-u :)

2

Tudi društva pridejo v poštev.
In potem od takrat tudi vsako spremembo v roku 8 dni.

še par novosti, ki se tičejo lastništev:

določa, da mora lastnik psa lastništvo mladiča prijaviti najpozneje do 8 tedna starosti psa, novi lastnik pa v 7 dneh od pridobitve,

določa, da se lastništvo mačke izkazuje z označitvijo z mikročipom ter vpisom mačke in lastnika v register psov,

1

Končno!

Hvala bogu in halva Jezusu, evroparlamentu pa baklava.

Ta ukrep smo nujno potrebovali, ker je bilo res preveč beguncev in teroristov. Verjamem, da bo s tem svet lepši in se muslimanski skrajneži ne bodo mogli več financirati preko paypala za nakup olfa noža po akcijski ceni 1.99 eur, da paražidovski, paraoffshore konglomerat 24 ur ne bo več zaračunaval 4.99 eur preko kabelskih operaterjev, in da bo končno omejen monopol fb/goog/amazona.

A kdo ve, kje je kakšna semenska banka v Sloveniji ?
Da zdaj, dokler, mi tič še dela, deponiram DNK, da mi ne bo treba firme zapirat, čez par let, ko bo treba dnk fingerprint submittat. Igel se bojim.

Molim za Pariz! Je suis nogiveafukke ala faggete francoise, smelle ala cheesedemerde. Fafale moi cockodrill avec bukakke para enfante retarde, silvuple. Oui oui c'es la vie.

851

Urejeno, hvala za opomnik!

Baje smo 2. država v EU, ki smo to sprejeli :)

Perun hvala za opomnik, tole bi šlo gladko mimo mene.

Se pridružujem hanyu glede komentarja, edino semensko banko bom preskočil, ker do takrat še ne nameravam bit plešast po celem telesu.

Marezi:
Baje smo 2. država v EU, ki smo to sprejeli :)

Me zanima kolk drugih držav ne bo sposobno naredil 15 minutni query, ki bi tudi večosebne družbe, kje so vsi lastniki fizične osebe, rezidenti z davčno številko, excludal iz reporta.

Baje, se to da nardit, glede na to, da nam dohodnino znajo sami izračunat in najdt premoženje, za keterega sploh ne vemo, da ga mamo.

Za enoosebno (isti lastnik + direktor) so očitno najdl snažilko, ki ji je ta query uspel sestaviti, tako da so excludan iz reporta.

1

Je mogla pospravit po novoletni žurki, pa ni mela več časa :)

1

Kaj je sicer namen / smisel tega? Ni vse to že navedeno AJPES sistemu?