Pogoji uporabe foruma

tl;dr

  1. Vsebine spletišča uporabljate na lastno odgovornost.
  2. Spoštujemo vašo zasebnost in ne bomo je zlorabili.
  3. Za svoje vsebine ste odgovorni sami.
  4. Z objavo vsebin na upravljalca foruma prenesete ustrezne neizključne materialne avtorske pravice.

Izjava o varovanju zasebnosti

Vaša zasebnost je zelo pomembna tudi za spletišče internetmojster.com, zato ta izjava o varovanju zasebnosti pojasnjuje načine upravljanja s podatki zasebne narave, ki velja za vse internetmojster.com spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

Informacije, ki jih spletišče internetmojster.com zbira in spremlja

  • podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivno sodelovanje v forumu in/ali preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,
  • podatki, ki se registrirajo pri pregledovanju vsebin naših spletnih strani,
  • podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov.

Te vrste informacij so nam v pomoč pri boljši pripravi vsebin. Zbiramo jih na naslednje načine:

Registracija uporabnika

Spletišče internetmojster.com ponuja nekatere brezplačne storitve, kot je sodelovanje v forumu. Za aktivno uporabo oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj naslov elektronske pošte, ki ga hranimo za potrebe ponastavitve gesla. Drugih elektronskih sporočil na hranjene naslove ne pošiljamo. Ob registraciji shranimo tudi uporabnikov IP naslov. Uporabnik lahko opcijsko v svoj profil shrani tudi svoj spol, ki pa ga uporabljamo izključno za prikazovanje pravilne spolne slovnične oblike obvestil ob objavah.

Forumi

Za aktivno sodelovanje v forumu in izkoriščanje prednosti, ki jih forum ponuja registriranim uporabnikom, mora biti uporabnik registriran. Ob vsaki objavi shranimo tudi uporabnikov IP naslov.

Statistika obiska

Spletišče internetmojster.com spremlja statistiko obiska po posameznih straneh. Spletišče uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo anonimiziranega piškotka lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Pogodbenemu obdelovalcu naših statistik obiska pošiljamo IP naslove v anonimizirani obliki.

Statistike obiska za spletišče internetmojster.com pogodbeno izdeluje spletni servis Google Analytics. V statistikah obiska ne beležimo podatkov, ki bi lahko določili posameznika.

Oglaševanje

Za prikaz oglasnih pasic uporabljamo servis DoubleClick for Publishers. Servis ne obdeluje vaših osebnih podatkov, razen če ste soglašali, da vam lahko servis prikazuje personalizirane oglase.

Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem. IP naslove hranimo na podlagi zakonitega interesa zagotavljanja ustrezne stopnje varnosti spletnega strežnika in storitev, ki gostujejo na strežniku (mnenje IP RS 0712-1/2018/966).

Spletišče internetmojster.com ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Nestrinjanje s politiko internetmojster.com glede zbiranja informacij

Spletišče internetmojster.com svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko spletišča internetmojster.com glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:

  • v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,
  • ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh internetmojster.com (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),
  • pri pregledovanju vsebin internetmojster.com ne sprejmejo piškotkov.

Izjava o avtorskih in sorodnih pravicah

Upravljalec foruma ima pravico do neobjave, krajšanja in spremembe vseh objav, če te kršijo uredniška pravila ali pa so v nasprotju z zakonom.

Z objavo vsebin uporabnik na upravljalca foruma za ves čas trajanja prenese neizključno pravico reproduciranja, pravico distribuiranja, pravico predelave in pravico dajanja na voljo javnosti.

Uporabnik sam jamči, da z objavo vsebin ne posega v avtorske, sorodne ali druge pravice tretjih oseb v skladu z veljavno zakonodajo. Uporabnik bo upravljalcu foruma povrnil vso škodo, ki bi nastala ob morebitnem kršenju tega pravila.

Uporabnik se odpoveduje vsem morebitnim zahtevkom do upravljalca foruma, ki se tičejo objave vsebin.