Pogoji uporabe foruma

tl;dr

  1. Vsebine spletišča uporabljate na lastno odgovornost.
  2. Spoštujemo vašo zasebnost in ne bomo je zlorabili.
  3. Za svoje vsebine ste odgovorni sami.
  4. Z objavo vsebin na upravljalca foruma prenesete ustrezne neizključne materialne avtorske pravice.

Izjava o varovanju zasebnosti

Vaša zasebnost je zelo pomembna tudi za internetmojster.com, zato ta izjava o varovanju zasebnosti pojasnjuje načine upravljanja s podatki zasebne narave, ki velja za internetmojster.com spletne strani, poleg tega pa vam daje koristna pojasnila glede tega, kakšne informacije so predmet zbiranja in spremljanja, kakšna je uporaba teh informacij in s kom si jih delite.

Informacije, ki jih internetmojster.com zbira in spremlja

  • podatke, ki jih vpišejo uporabniki v postopku prostovoljne registracije za aktivno sodelovanje v forumu in/ali preko elektronske pošte, ki jo pošiljajo na naš naslov,
  • podatki, ki se registrirajo pri pregledovanju vsebin naših spletnih strani,
  • podatki, ki se zbirajo pri aktivnem sodelovanju uporabnikov.

Te vrste informacij so nam v pomoč pri boljši pripravi vsebin. Zbiramo jih na naslednje načine:

Registracija uporabnika

internetmojster.com ponuja nekatere brezplačne storitve, kot je sodelovanje v forumu. Za aktivno uporabo oz. sodelovanje je potrebna prostovoljna registracija. V postopku registracije uporabnik vpiše svoj elektronski naslov.

Forumi

Za aktivno sodelovanje v forumu in izkoriščanje prednosti, ki jih forum ponuja registriranim uporabnikom, morajo uporabniki vpisati svoj pravi elektronski naslov in uporabniško ime. Začasno geslo se pošlje na elektronski naslov, ki je bil vpisan pri registraciji. Sistem za pošiljanje elektronskih sporočil v tem primeru zbere nekaj informacij o vas in vašem računalniku - IP številko.

internetmojster.com uporablja značilnosti brskalnikov, da lahko v vaš sistem namesti piškotek ("cookie"). S pomočjo piškotkov lahko spremljamo in izdelamo statistike obiskov posameznih vsebin. Prav tako s pomočjo piškotkov štejemo klike na posamezne oglase (banner) naših oglaševalcev, ki pa podatkov o uporabniku, ki je kliknil na njihov oglas, nimajo. internetmojster.com prav tako ne pošilja podatkov o uporabnikih tretjim osebam.

Statistika obiska

internetmojster.com spremlja statistiko obiska po posameznih straneh.

Uporaba informacij

Vse informacije, ki jih pridobimo v prej opisanih postopkih, uporabimo za izboljšanje kakovosti naših spletnih strani in za spremljanje statistike, ki je na ogled našim obiskovalcem in oglaševalcem.

Za informacije o tem, katere strani so uporabnikom všeč in katere ne, internetmojster.com uporablja prej opisane tehnologije (piškotki). internetmojster.com ne spremlja, kaj posamezen uporabnik bere - spremlja le število ogledov posamezne strani.

internetmojster.com dnevno izdeluje statistiko obiska naših storitev, ki so na voljo obiskovalcem in oglaševalcem.

Nestrinjanje s politiko internetmojster.com glede zbiranja informacij

internetmojster.com svojim uporabnikom in obiskovalcem, ki se ne strinjajo s politiko internetmojster.com glede zbiranja in spremljanja informacij, omogoča, da:

  • v postopku registracije ne vpišejo informacij, ki za registracijo niso obvezni,
  • ne sodelujejo na interaktivnih spletnih straneh internetmojster.com (to so tiste, kjer je potrebno zbiranje določenih podatkov in identifikacija uporabnika),
  • pri pregledovanju vsebin internetmojster.com ne sprejmejo piškotkov.

Izjava o avtorskih in sorodnih pravicah

Upravljalec foruma ima pravico do neobjave, krajšanja in spremembe vseh objav, če te kršijo uredniška pravila ali pa so v nasprotju z zakonom.

Z objavo vsebin uporabnik na upravljalca foruma za ves čas trajanja prenese neizključno pravico reproduciranja, pravico distribuiranja, pravico predelave in pravico dajanja na voljo javnosti.

Uporabnik sam jamči, da z objavo vsebin ne posega v avtorske, sorodne ali druge pravice tretjih oseb v skladu z veljavno zakonodajo. Uporabnik bo upravljalcu foruma povrnil vso škodo, ki bi nastala ob morebitnem kršenju tega pravila.

Uporabnik se odpoveduje vsem morebitnim zahtevkom do upravljalca foruma, ki se tičejo objave vsebin.