Kustomizacija Wordpres vtičnika WPForms

Lep pozdrav vsem.

Se že vnaprej opravičujem če bo moje vprašanje malo Noobovsko.
Za študijske namene izdelujem aplikacijo, katera deluje v brskalniku. Aplikacija se uporablja za vodenje evidence, torej je potrebna podatkovna baza in nekaj tabel. Ker je nekoliko lažje, sem za izdelavo uporabil Wordpress pladformo za vnašanje podatkov pa vtičnik WPforms.
Hitro sem ugotovil, da grejo vsi vnosi iz WPforms v svojo tabelo in ni možnosti, da bi vnose shranjeval v tabelo, katero sami želimo.

Znanja iz HTML in CSS imam kar nekaj, kar pa ne velja za PHP in SQL jezike. Zato se tudi obračam na vas za pomoč, ker sam ne vem niti kje bi začel. Srečo pa imam, da se hitro učim in da imam sposobnost logično povezovati stvari.

Ideja je ta, da bi za vtičnik naredil kot nekakšen custom add-on, z pomočjo katerega bi lahko definiral id forme (obrazca), v katero tabelo vnaša in id polja (vnosa), da v katero celico vnaša.

Zanima me, ali je to možno (predvidevam da ja) in če bi bil kdo tako dober, da bi mi pomagal začeti.

Za vso pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem.
Gašper

2 odgovora

2 2

Osebno mislim, da ti bo lažje če se lotiš razvoja mimo wordpress-a.
Vzemi kak framework, kot je naprimer Laravel ali pa kar direktno Symfony. Če imaš vsaj malo pojma si boš z basic tutoriali objavlenimi na zgornjih straneh znal pomagat in spisat vse kar potrebuješ. Sploh Laravel ti nudi kar dosti stvari out of the box.

2 2

ena možnost, je takšna, ki ti jo je omenil LouD. Druga možnost je, da narediš hook, ko je forma poslana - prestrežeš podatke in jih zapišeš v svojo tabelo (Poglej: https://wpforms.com/developers/wpforms_process/).

Tretja možnost: podatke, ki so v privzeti tabeli od wpforms prečrpaj v svojo tabelo (S kakšnim trigger-jem v mysql-jem) ali z PHPjem enkrat na minuto ipd....