Exit intent popup za izboljšanje bounce rate

Tole ugotovitev moram delit :). Exit intent popup za še enkrat zniža bounce rate, vsaj v moji trgovini.

Redno spremljam GA in že dvakrat sem ponesreči onemogočil exit intent popup. Prvo sem iskal vse možne razloge, zakaj je bounce rate na enkrat iz cca 25% skočil na cca 60%. Prvo sem sumil, da dobivam kak spam traffic, vendar je bilo normalno obiska, podatki niso odstopali glede na source. Po parih dneh raziskovanje sem ugotovil, da sem onemogočil exit intent popup. Ko sem ga vklopil nazaj, se je bounce rate spustil na starih 22-30%.

Včeraj sem dodal še en popup, ki je preprečil nalaganje exit intent popup okna. Spet isti bounce rate porast, tokrat sem takoj vedel zakaj :)

In ja, prodajam modul popup za Magento, ampak ta objava ni zaradi tega, zato tudi ne objavljam povezave.

15 odgovorov

Že, že, ampak z exit intent popupom si samo umetno znižuješ bounce rate, dejanski bounce rate je pa enak. Samo pesek si mečeš v oči.. no googlu tudi. Bounce rate se je znižal ker (predvidevam) content v popupu prikažeš v iframu in ti ta šteje pageview, correct?

2

Ne prikažem v iframu in se ne šteje kot pageview. Z javascript se appenda v body absolute poziciniran div. Ko gre uporabnik z miško čez zgornje vidno polje, se elementu določi display:block (prej je none).

Tako da ne vem zakaj bi bil umetno znižan, pa tudi Avg. Session Duration je boljši.

2

Aja potem pa vzamem nazaj. Jaz sem imel podoben primer v svoji trgovini. Ampak jaz sem namerno v popupu štel pageview in s tem umetno znižal bounce rate.
Kaj pa prikazuješ v popupu da tako noro klikajo?

1

Nič posebnega, običajen popup brez slik in text
Just One Moment
Didn't find the exension feature you are looking for?
...

1

@ernest1a super informacija. Se že nekaj časa igram z idejo da bi vključil exit popup, pa še nisem prišel do tega :)

Zdravo mene pa nekaj zanima da ne odpiram nove teme.

V izdelavi je popup in ker smo trgovina ne želimo biti ravno tečni s popup exit intentom tako da bomo cookije nastavili na 120 dni? Je to dovolj? Koliko bi vi priporočali?

Thx ernest za deljenje, ko smo ravno pri tem ima kdo kako idejo kaj splošnega bi lahko ponudil kot darilo, da gre lahko na vse site-e za oba spola?

lp

@borut pomoje je 120 dni dovolj. Dvomim, da se bo kdo spomnil za nazaj, da je že prejel popup na točno določeni strani.

@cime time limited kuponi vedno učinkujejo in so lahko tudi kot darilo.

Hvala @ernest1a

Glede kuponov pa ne vemo, a bi že na exit intentu ponudili. Ker če logično pogledam ni dobro dajati kar takoj kupone. Če bi že bi potem samo zvestim kupcem, ki imajo več kot XY nakupov.

Kaj menite so kuponi dober način?

Js imam v planu naredit tako, da pokažeš exit intent popup samo userjem, ki se ne convertajo. Problem imaš edino z mobile userji. Mi jih imamo okoli 50%. Za zdaj pa vsakemu obiskovalcu ponudimo kodo za popust v zameno za njihov email.
Pa še to... najbolj so mi smešni userji, ki hočejo kodo za popust, potem dajo pa v košarici koljukico za NL subscribe stran :)