Umetniška galerija na inter.strani - aplikacija View in ROOM

Na vas se obračam v upanju, da mi boste znali odgovoriti na točno določena vprašanja, ker ob prebiranju vse člankov nisem našla točnih odgovorov.

Želela bi postaviti umetniško galerijo na Wordpressu, domeno in gostovanje že imam zakupljeno pri Neoserv-u, sedaj me pa zanima, kateri template omogoča, da bi se slike samodejno premikale- slide gallery (vsake 3 sekunde) in, ali obstaja kakšna možnost, da imam na spletu tudi katalog, ki predstavlja zbirko slik določenih obdobij, brez da bi si moral uporabnik za ogled naložiti kakšen program (včasih je bil to Flash). Vse te funkcije morajo biti delujoče predvsem na pametnih telefonih.

V kolikor sem prebrala, da več ko imaš fotografij na internetni strani, počasnejša je stran. Glede na to, da bo moja stran iz večinoma fotografij, me zanima, na koliko naj kompresiram (delam kar z Microsoft Office Picture Manager) fotografijo, da bo optimalna za internetno stran?

Ali dam zaščito za umetniške slike- kot je vodni žig že na te slike, ki jih kompresiram? Kako naredim vodni žig - v Wordu?

Ali mogoče veste, kako naj na internetni strani vključim - program ali aplikacijo - ne vem, kako se to imenuje, da lahko gledalec vidi sliko - ko klikne VIEW in ROOM, kako zgleda slika v realnosti glede na stol, mizo, skratka,glede na njene dejanske dimenzije v prostoru?

Najlepša hvala za kakršno koli pomoč in lp.