2 razlicna programa za vodenje računov?

Zdravo! Nevem če vprasanje sploh sodi na to stran. Ce pa ima kdo odgovor je vsekakor zelo dobrodosel. Zanima me sledeče. Doma imamo družinsko podjetje že vrsto let in imamo eno fizično trgovino z svojim programom za vodednje računov. Jaz pa bi na rada trgu predstavila novo blagovno znamko(pod isto firmo), vendar samo v spletni trgovini. Zanima me ali lahko preko programa recimo e-računi vodim locene zaloge. Se pravi ali je možno imeti dva ločena programa pod isto firmo?

2 odgovora

1 1

Ne vem zakaj bi morala imeti 2 različna programa. Če imaš kakšen malce bolj napreden poslovni program kot so Vasco, Birokrat itd. lahko narediš si različne skupine artiklov, kupcev (B2B, B2C) in potem samo artikle iz ene skupine objavljaš na internetu, lahko imaš več skladišč iz katerih prodajaš in vodiš inveturo itd.

Poleg ločenih skladišč imaš lahko tudi več "blagajn", ki izdajajo račune. –

0

Nebi rada obremenjevala in mešala posla z eno in druho zadevo. Zaradi tega bi eno vodila od doma preko sbojega racunalnika in locene blagajne. Kaj pa priporocate za čisto osnvono vodenje? samo nekaj produktov je..

Lahko si pomagaš z različnimi serijami računov (npr. ena serija ima oznako R1-številka, druga R2-številka). Računovodski programi ti omogočajo tudi stroškovni pregled izdanih računov po izdelkih.

Če boš pa imela v dveh računovodskih programih se boš pa spotaknila, ko bo treba te račune interno pravilno numerirati, davčno potrditi... pa težko boš to razložila kakšnemu davčnemu inšpektorju, ki v življenju ni delal v privat firmi, ni izdal računa, kaj šele, da bi se šel svojo blagovno znamko... –