Prenos mailov drugam

Zdravo,

za bazo cca. 50.000 kupcev je prišlo do odločitve, da bi jo radi zaradi nezadovoljstva s trenutnim ponudnikom (MailChimp) prenesli nekam drugam, zdaj pa se nam poraja vprašanje kateri ponudnik sploh omogoča import tako velike baze po neki zmerni ceni pa da ni potrebno še enkrat opt-ina delat?

Baza je precej stara (nekateri maili tudi 10 let) in je bila aktivna samo občasno (1-2x letno za kako promocijo), tako da se bojimo, da pri prenosu konča tudi na kaki black listi, če takoj pošljemo mailing ven. Je pa sicer čisto zakonsko pridobljena in je legal za pošiljanje z naše strani, samo s takimi userji je po mojih izkušnjah problem, ker vmes pozabijo, da so kam prijavljeni in potem mislijo, da jih spammaš, ko prejmejo email.

Kakršnegakoli nasveta glede ponudnika ali načina pošiljanja (vse naenkrat ali postopoma) bom vesel :)

Hvala za nasvet in lp

19 odgovorov

Po moje najbolje, da zdaj ko si še na mailchimpu pošlješ en mail vsem, počistiš bazo in se potem naprej seliš na druge ponudnike, da ne boš imel težav.

2

Problem MailChimpa je ravno v tem, da ima porazen Open rate, ker vsem leti v Promotions ali celo spam in potem niti ne dobiš odziva (te ne markajo kot spam, ker jih v Promotions/Spamu ne motiš). Na drugih ponudnikih imamo pri podobnih bazah in načinu pošiljanja veliko boljše rezultate.

Eno bazo smo pred leti selili iz MailChimpa na Interspire (ja, res pred več leti) in že takrat je bilo potem ogromno odjav in "mark as spam", ker so ljudje po parih letih Mailchimpa prvič fasali mail v inbox in so mislili, da prvič pošiljamo + da niso sploh prijavljeni.

Zadevo bi sicer takoj preselil na Amazon + Sendy, samo baje ni možen import brez opt-ina.

Prestavi na amazon ses + sendy ... ni problema, ce ne bo velik bounce rate pri prvem posiljanju ...

Uvoz je mozen brez optina, ker sem opazil, da si tole ze komentiral ...

1

Bounce rate ne bo visok, ker to lahko tudi tukaj še enkrat pošljem in spucam (za nazaj je pa itak spucano), bolj me skrbijo tisti, ki bojo potem prvič dobili zadevo v inbox in bojo markali kot spam, ker so se recimo prijavili pred 5-10 leti in se tega niti več ne spomnijo.

Drugače pa super - sem bil prepričan, da je uvoz samo z optinom.

Zadnje case slisim dobre stvari o http://convertkit.com

Za do 55k bazo placas $379/mesec...

1

Sendy omogoča brez problema uvoz brez opt-ina. Preprosto uvoziš bazo.

1

Jaz sem bazo 22K uvozil v MailPoet (Wordpress) in pošiljamo preko AMAZON SES .. Open rate je zelo slab .. če pridemo čez 12% je že nor uspeh.

Sedaj sem zakupil za en mesec Sendgrid (mucho dražji kot AMAZON SES) pa da vidim, če bo kaj bolje ..

1

Balonar:
Jaz sem bazo 22K uvozil v MailPoet (Wordpress) in pošiljamo preko AMAZON SES .. Open rate je zelo slab .. če pridemo čez 12% je že nor uspeh.

Pa si preveril tudi na target strani? Open rate sicer ne mores, CTR pa lahko. Pri meni podatki iz Amazona kazejo med 50 in 100% manj od tega kar nameri analytics ...

Bom naslednjo, jutri, spravil čez z GA pa da vidim ...

1

Super, poročaj nam :)