http --> https, Too many redirects

Če je kdo že imel podobno težavo bom zelo vesel pomoči:

Nabavili smo SSL certifikat in na spletni strani smo želeli vse prestaviti iz http na https. Ker smo imeli pred tem vklopljen Cloud Flare, smo ga izklopili, ker ne podpira custom SSL v našem paketu in ni dopuščal redirecta, torej vse kar smo naredili je da smo v Godaddyju spremenili DNS-je iz Cloudflaerovih nazaj na našega providerja (Siel).

Nato smo prosili Siel, če lahko vse redirecta iz http na https in pričakovali, da bo za popraviti samo kaka slika, skripta ipd.

Zdaj je nastala cela zmešnjava. Nekaterim userjem strani sploh ne odpira in jim sporoča Too many redirects oz. ERRTOOMANY_REDIRECTS, nekaterim stran sicer odpira vendar so redirecti povsem pomešani, primer:

www.stran.si redirecta na https://www.stran.si OK
stran.si redirecta na https://www.stran.si NOT OK
stran.si/admin redirecta na https://www.stran.si NOT OK

Naj povem, da je htaccess prazen.

Pri hostingu (Siel) pravijo, da razlog ni na strežniku.

Kako sploh začeti odkrivati, kje se dogajajo redirecti, ki očitno povzročajo, da se odvija nek cycling, ki sproži ERRTOOMANY_REDIRECTS.

DNS-je smo sicer spremenili včeraj ob 21h, torej pred 22 urami. Na začetku smo sklepali, da gre mogoče za to, da ISP še niso osvežili DNS-jev in zato ne deluje, ampak en od takih ISP je tudi Simobil, kar bi bilo malo čudno.

12 odgovorov

Kater sistem uporabljaš? Probaj dat čisto na vrhu index.php exit in obišči stran.si in boš videl če redirecta ali ne. Če ja, potem je problem v kodi ali v kakih config nastavitvah, ki jih koda dobi iz baze.

1

Možno je, ker ste zamenjali DNS, da ti nagajajo keširani queriji... Eni vidijo vse ok, enim kaže eno, drugim drugo... Zlato pravilo sistemcev je, da se ob petkih ne štela DNSjev, za noben dnar...

A ste pred menjavo DNS strežnikov kej znižal TTL? Dej naredi "dig ns tvojadomena.com" in poglej koliko časa bo še držal keš - probaj iz parih različnih IPjev, da dobiš pravo sliko...

Ker http --> https je dejansko popravek v apache/nginx, nima veze z DNSji...

(ahh.. prehitro napisal, vidim, da je 22+ ur minilo - ampak vseeno, možno, da je še kje kaj keširanega...)

1

Zakaj pa samo ne izklopiš proxyja od CF in vse ostalo ohraniš?

1

koliko plačuješ na Sielu / mesec ? Ker če je znesek konkreten = nad 50 €/mesec ) potem TI MORA pomagati .... sploh si ne predstavljam kaj bi naredil če bi mi Urebee (ali njegov suppoprt) rekel "da razlog ni na strežniku" ...

11

1qay1qay:
koliko plačuješ na Sielu / mesec ? Ker če je znesek konkreten = nad 50 €/mesec ) potem TI MORA pomagati .... sploh si ne predstavljam kaj bi naredil če bi mi Urebee (ali njegov suppoprt) rekel "da razlog ni na strežniku" ...

Jah ni nujno. Če je kak redirect v kodi (ker dobi tako nastavitev iz baze) so mu dovolj pomagali in ni za pričakovat da bodo šarili po kodi ali bazi. Naj v index.php na vrhu vnese exit in bo takoj v sekundi videl.

1

1.Najprej vedno in povsod: https://geopeeker.com

2.Preveris stran z Firebug-om ali podobno. stran.si:

Mixed Content: The page at 'https://www.stran.si/cgi-sys/defaultwebpage.cgi' was loaded over HTTPS, but requested an insecure stylesheet 'http://www.neo-serv.net/skeleton/_common/css/default.css'. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.

3.Preveris ce DNS resolva tako kot mora.

4.Preveris datoteke in podatkovne baze ce so URL-ji pravilni

5.Prosis podporo tam kjer gostujes za apache logs in morda kak strace.

1

"Jah ni nujno. Če je kak redirect v kodi (ker dobi tako nastavitev iz baze) so mu dovolj pomagali "

lej, sem precej siguren pri Si-shelu ne bi nihče upal odgovorit da "razlog ni na strežniku" (četudi bi bilo to res) ... če se bo to kdaj zgodilo meni, verjemi da bo cel forum to vedel asap ..... je pa res da pošten quad-core z 8 gb rama in supportom za VPS košta 100 eur/mesec ... ampak če tega ne moreš upravičit potem imaš itak hostgator ali švabske unmanaged vps-je za (tudi že pod) deset eurov .... za shared hosting ali reseller hosting (=oz. pod 50 eur mesec) pa res ni moralno pričakovat da ti bo kdo pomagal ... sem imel take scene včasih na Domenci in me pogreje ko to berem ... ti res mislijo da mi ne poznamo nemških cene H******** vps-jev ali kaj ... okej plačamo več ampak ne ti men o manjšem trgu ampak dodaj dodano vrednost in upraviči razliko v ceni ... če ne bomo res vsi šli na Amazon cloud slejkoprej, če ne bo "dodatnih" ugodnosti ...

12

Dejte fantje se kle prekucavat, kdo ma večjega in kdo lahko več zahteva in kdo ti je kaj dolžan. Sielovci so ponavadi dobri in profesionalni. Hosting provider pa ni nadomestilo za dobrega developerja.

Fokus, da se reši problem in ne kdo je kateremu hosting providerju kaj zameru.

Now to the point.
Nekje se ti cikla. Ponavadi je res to v kodi in to v 99% primerov.
Če imaš cache na sistemu (recimo magento) ga pobriši ker se ne notri skaciralo.
Vedno! testiraj v porn mode na browserju.

Jaz v tvojem primeru bi probal z navadno index.php prazno datoteko, da 100% izločiš server konfiguracijo.

Ko prideš do tega sklepa imaš potem za preveriti htaccess. Pazi htaccess deluje tudi iz parent mape in v vseh child mapah. Če ie v parent mapi htaccess možno, da ga upošteva.

Ko si tole izločil ti pa ostane samo čista koda in si v p*****.
Preveri vae konfiguracijske datoteke in če imaš opensource pač poišči ali je imel kdo isti problem, drugače pač debug step-by-step z izločevanjem.

Če hočeš in boš zjutraj še imel težavo mi sporoči na zs.

3

Fantje hvala za vse nasvete, dejansko so na Sielu kasneje ugotovili, da je bil problem v TTL, tako da bomo počakali še malo in poskusili ponovno, držite pesti :)

Told ya...

No, a ste uštimal? Kako in kaj ste naredli?

(ne mi zdej prosim tle cliffhangerjev zganjat...)

1