Drupal, Drush, Omega 4 na shared gostovanju

Pozdravljeni,

trenutno razvijam nekaj spletnih strani z Drupal 7, Omega 4 (+Drush komande za kar potrebujem tudi Ruby). Ko stran prenesem na shared gostovanje naletim na nekaj težav, in sicer da določenih stvari enostavno ne morem prenesti oz. ne delujejo zaradi php limita v velikosti paketov.

Zanima me, tisti ki ustvarjate z Drupalom - kakšno gostovanje uporabljate da vam omogoča spremembe v php.ini datoteki, SSH/Shell dostop ipd. stvari ki jih potrebujete za Drupal?

Zanima me tudi ali bi bilo možno na strežniku, ki omogoča SSH dostop in kjer lahko namestim Drush namestiti tudi Ruby, ki bi potem prenesel geme za delo z Omega 4 direktno na strežniku. Vem da ni priporočljivo, ampak nisem vedno doma za računalnikom in bi večkrat prišlo zelo prav.

Hvala in Lp.

11 odgovorov

Sam sem za poganjanje Drupal CMS-ja uprabljal kar svojem strežnik in sicer na Ubuntu LTS Linxu in pa na Centos OS-u, ker so se shared gostovanja pri nekaterih ponudnik iskazala čisto neuporabna. Nekateri ti recimo ne omogočajo niti odarhiviranje tar.gz ali zip datotek (Domovanje je z Plesk panelom čist preveč omejen). Verjetno ti pa noben pri shared hostingu ne omogoča ssh dostop, kar pomeni da zgubiš dosti bombončkov ki ti jih omogočajo drush komande (recimo drush arb, pa še php cli ne moreš uporabljat ), tako da ti prporočam da pogledaš za VPS gostovanje, ki ti omogoča da imaš svoj server v oblaku (probaj kaki Webicom al pa G Server).

by teh way imaš kake svoje Drupal strani za pokazat
lp

Tole VPS gostovanje sem že gledal, ampak je cena za to kar potrebujem enostavno previsoka oz. ponujajo preveč. Gledal sem tudi shared gostovanja v tujini kjer ponujajo dostop do php.ini, SSH dostop, Drush in Ruby za enako ceno kot imam jaz gostovanje sedaj. Ne vem sicer ali bi bilo preko Rubyja mozno namestit Bundler z ustreznimi gemi za delo z Omega 4, ampak je vseeno veliko boljše kot trenutna izbira oz. nekaj 5x dražjega.

Spletno stran bi ti pokazal z veseljem, ampak jo imam trenutno na poddomeni nekega podjetja in raje nebi. Bom pokazal ko uspešno preselim na novega gostitelja in svojo domeno.

Dobra VPS gostovanja dobis ze za 3.7 eura na mesc, kar je dokaj poceni ...

krejzi:
Dobra VPS gostovanja dobis ze za 3.7 eura na mesc, kar je dokaj poceni ...

Kje bi se dalo to dobit, imaš kakšno povezavo?

Bejži proč od shared hostinga za Drupal.

Najbolj se ti splača najeti VPS v tujini. Če ne znaš sam postaviti OS in LAMP-a pa najameš nekoga, ki ti to uredi v nekaj urah.

Mogoče si boš samo z gostovanjem ene spletke delal minus, ko pa boš gostil 10+ projektov pa bo zadeva cenejša na dolgi rok.

Za Drush komande ne vidim zakaj potrebuješ Ruby, rabiš jih za Sass compiler.

lpi

1

Sass compiler ja, sam Drush dela brez Rubyja. Kar nekaj shared gostovanj ponuja SSH dostop, Drush in Ruby - teoretično vse kar rabim za Drupal in Omego 4. Kaj je potem prednost VPS gostovanja? Mi lahko nekdo da povezavo do teh poceni in primernih VPS gostovanj? Iščem konkretne rešitve, ne kaj je teoretično boljše.

Zelo dobre izkušnje imam z njimi (referral link).

Hvala za link, bom še pogledal. Sem kontaktiral vse ponudnike shared gostovanj ki lahko omogočajo Drush in Ruby, da vidim kaj se da in kaj ne. Ce ne bom zadovoljen z odgovori grem pa na VPS.

dr79asyin:
Nekateri ti recimo ne omogočajo niti odarhiviranje tar.gz ali zip datotek (Domovanje je z Plesk panelom čist preveč omejen).

Hoj, samo v info, to je bila omejitev stare različice Plesk nadzorne plošče (verzija 8. in 9.). Ta in še nekatere druge omejitve so kar krepko motile tudi nas, vendar smo čakali, da bodo nove različice dovolj stabilne in uporabne.Tako imamo sedaj že produkcijsko vzpostavljen Plesk 11.5, ki omogoča to in še več. Sedaj moramo samo še naštudirat kako brez večjih pretresov upgrejdat nekaj tisoč strank. :-)
Smo pa ravnokar v produkcijo spravil cPanel, ki pa je trenutno na voljo le resellerjem. Tako da kar delamo na tem. :-)

dr79asyin:
Verjetno ti pa noben pri shared hostingu ne omogoča ssh dostop, kar pomeni da zgubiš dosti bombončkov ki ti jih omogočajo drush komande (recimo drush arb, pa še php cli ne moreš uporabljat ), tako da ti prporočam da pogledaš za VPS gostovanje, ki ti omogoča da imaš svoj server v oblaku.

Ni čisto res, da se dobiti SSH dostop, vendar ponavadi le na user nivoju, root seveda odpade. Se pa SSH dostop na user nivoju razlikuje od ponudnika do ponudnika, ker sami določimo katere ukaze dovolimo.

11

Mislim da bom šel kar na VPS gostovanje, ki ga je delil krejzi. Našel sem točna navodila za namestitev Drusha, Ruby itd. kar rabim za Omego 4 prav na tem gostovanju. Plus bolj fleksibilno je in enostavno se nadgradi za enako ceno kot imam sedaj.