Izdajanje računa iz tujine za stranko v Sloveniji (freelance)

Lep pozdrav!

Iščem možnosti čim bolj pravno-formalne poti - če za moj primer sploh obstaja - za izdajo računa iz tujine za stranko v Sloveniji. Sklepam, da bi to lahko opisali tudi kot "freelance" delo, s tem da sem hkrati davčni rezident RS.

Trenutno sem v tujini na t.i. delovno-počitniški vizi (Working Holiday Visa; WHV), moj status v Sloveniji pa je v bistv fizična oseba brez dejavnosti (torej nisem ne zaposlen ne brezposeln). V tujini imam odprt bančni račun. Ob odhodu iz Slovenije, sem se pri FURSu pozanimal, ali lahko prihodke z naslova dela v tujini prijavim konec leta, po tem ko se vrnem. Odgovor je bil - DA.

Predpostavljam torej, da bi lahko svoje delo smatral, kot da ga ob svojem trenutnem statusu opravljam na WHV v tujini, le da moram za svoje delo izdati račun naročniku iz Slovenije.

Zanima me torej
1) Ima kdo podobne izkušnje dela iz tujine? Kakšen je najbolj smiseln način izdajanja računov in nenazadnje prenosa plačila*?
* Kolega iz ZDA pravi, da on računa preko PayPal-a. Sam nimam izkušenj s tem in ne vem, če v opisanem primeru to sploh pride v poštev.
2) Kaj to pomeni za stranko? Imajo kakšne dodatne stroške pri plačilu, glede na to, da bi šlo za plačilo v tujino? Kakšen račun jim moram izdati, da ga bodo lahko transparentno knjižili?
3) Deljenje izkušenj (ali povezave na koristne informacije), kar se tiče tovrstnega "freelance" dela.

Hvala za informacije vnaprej!