Izziv za programerje :)

Pozdravljeni programerji!

Glede na to, da se vas kar nekaj tukaj ukvarja s programiranjem, me zanima ali bi kdo znal rešiti naslednjo nalogo. Kodo/skripto, ki ustreza rešitvi problema smo pripravljeni tudi kupiti.

• Cilj je dobiti seznam z imeni in priimki (ali vsaj user ID-ji) vseh fanov (ne samo tistih 500, ki jih lahko vidi administrator) določene Facebook strani, katere administratorji smo.
• Na spletu je mogoče najti nekaj potencialnih rešitev, ki naj bi do nedavnega še delovale, zdaj pa zaradi določenih sprememb v delovanju samega Facebooka ne delujejo več, vandar pa je precej verjetno, da bi z manjšimi prilagoditvami te rešitve ponovno postale funkcionalne. Te rešitve so sledeče:
• Skripta, spisana v programskem jeziku Python.
• Skripta, spisana v programskem jeziku Ruby.
• Skripta, spisana v programskem jeziku PHP.

Vse tri skripte delujejo po istem principu, razlika je le v programskem jeziku. In sicer je princip sledeč:
Ko administrator FB strani klikne na link pod številko fanov svoje FB strani, se mu pokaže okno, v katerem si lahko ogleda seznam največ 500-ih fanov.

S tem ko administrator klikne na ta link (oziroma, bolj zanesljivo - na link 'prikaži več' znotraj tega okna), se izvede preprosta AJAX / JSON poizvedba, ki vrne seznam fanov. Na tej točki se uporabi program za prestrezanje komunikacije med računalnikom in serverjem (bodisi Wireshark, Charles Proxy, Live HTTP Headers plugin za Firefox, Chrome Inspector itd. , s pomočjo katerega je mogoče razbrati header, ki se izvede ob kliku na zgoraj omenjeni link. Iz tega headerja je nato potrebno kopirati celoten veljaven piškotek, ga prilepiti v eno od zgornjih skript in skripto nato zagnati.
V kolikor so vsi koraki pravilno izvedeni (in v kolikor Facebook ne bi spremenil določenih tehničnih zadev v svojem delovanju), bi se na tej točki morala na računalniku izpisati datoteka s seznamom imen vseh fanov FB strani, vendar se ne.

Sedaj je vprašanje, kako bi se to dalo narediti.

p.s. Obstaja program, ki je zmožen v tekstovno datoteko zapisati seznam vseh 500-ih ali manj fanov strani, ampak to v tem primeru seveda ni rešitev.

Ponudimo dobro plačilo tistemu, ki bi zadevo znal razrešiti.

7 odgovorov

A ne bi bilo lazje, da ti lepo v program vpises svoje admin podatke + skupino ne pa da se zajebavas z raznimi headerji.

Ce ti to ustreza poslji PM pa se zmenimo glede cene.
Zadeva bo v PHPju.

LP

Mislim, da to še vedno vse funkcionira. Ne rabiš custom nič delat, ker je ene par programov za kopiranje IDov. Sicer pa kaj ti bo ID? Menda jim ja ne boš pošiljal PMov:) Kako boš pa targetiral?

Mambo89: "Obstaja program, ki je zmožen v tekstovno datoteko zapisati seznam vseh 500-ih ali manj fanov strani, ampak to v tem primeru seveda ni rešitev."

Problem je v tem, ker je Facebook "zaklenil" FB strani tako, da se jih da videt zgolj 500 ...

Drugače pa me zanimajo zgolj imena in priimki oboževalcev na FB strani. Nič takšnega :)

1

tale, ko govoriš o tem ajax linku ki vrne seznam,a to vrne vse ali samo določeno število (paging)

zgolj določeno število. Na žalost :)

1

ok.. ni problem to narest, samo je pa problem - kot že omenjeno prej - da če se kaj spremeni, ni nujno da bo delalo. Amapk če je stvar dobro zasnovana, potem z majhno spremembo spet vse dela..

lahko podprem vse tri jezike brez problema...

1

FrEaKmAn, piši na ZS, da se dogovoriva ;)

1