Uvoz izdelkov v Magento

Iščemo modul za uvoz izdelkov v Magento

  1. Modul mora uvažati XML in CSV datoteke
  2. Sam označiti atribute izdelka
  3. Imeti mora možnost, da sami dodajamo XML/CSV novih dobaviteljev ne da za vsakega posebej spet plačamo
  4. Preverjati in spreminjati zalogo/ceno

To mislim da je to, če kdo pozna kakega od SLO developerja, predno se spustim v research global

6 odgovorov

Mislim, da bo kar težka da bi nekje kupil modul za uvoz in bi potem funcioniral dobro z vsemi xml/csv-ji. Nekateri dobavitelji imajo pač slabo/grdo narejene xml-je, ki jih je treba pred vnosom še popravit, da se je ujema z atributi in kategorijami v magentu.
Samemu mi je uspel preko magmi import modula narest xml uvoz za dva distributerja, pa nisem php programer.
Vem pa, da je optiwebdelal modul za stran pricaraj.si , ki omogača uvoz različnih dobaviteljev.

2

problemov pri tem, da bi tole laufalo samo od sebe, je več

-treba je povezati (mapirati) atribute, ker je vsak xml/csv drugačen. Magento ne more vedeti da je boja = barva = color.

-ponavadi se ob uvozu izvaja še manipulacija podatkov, recimo preračunavanje cen, davkov, konverzija valut ipd.. Vsak dobavitelj zapiše drugačno ceno, eni nabavno, drugi prodajno, eni brez ddv, drugi z ddv, itd.. Preden ceno uvoziš moraš izračunati pravo, vsakič po drugi formuli. Pa potem bi po možnosti imel še do 100eur maržo 20%, nad 100 eur 15% in nad 200eur 10%..

-pogosto so potrebne še prevajalne tabele, ker imaš ti recimo atribute v slovenščini, v XMLju so pa ruski. In če ti pred uvozom ruske barve ne prevedeš v slovensko ime barve, boš imel v bazi ruska imena, posledično tudi v trgovini itd..

Tole mi na hitro pade na pamet od težav, ki onemogočijo avtomatiko. Zato pač plačaš za prilagoditev pri vsakem novem XMLju/CSVju. Tistih 100eur za prilagoditev uvozne skripte na nov vir podatkov ne bi smel biti tako grozen strošek.

5

Kot nekdo, ki je delal s kar nekaj različnimi sistemi in dobavitelji, lahko potrdim to zgornje... Ni problem v različnih formatih, ampak v transformaciji podatkov...

Mi smo naredili letos že 30 uvozov (CSV / XML) pa ni dobrega načina, da bi lahko avtomatiziral vse skupaj, ker ima vsak uvoz neke specifike.

Store manager je moj najboljsi prijatelj :) Ni pa avtomatika jasno ...

1

komac je kar dobro opisal probleme s katerimi se boš srečal. Jaz bi pa dodal še mapiranje in prilaganje kategorij/podkategorij izdelka. Verjetno boš vsaj za določene kategorije/podkategorije izdelkov želel drugače, kot ti jih je podal dobavitelj v csv/xml feedu.