WooCommerce - davčno potrjevanje računov brez zunanjega računovodskega programa?

V WooCommerce imaš rešeno skoraj vse: urejanje artiklov, zaloge, lahko pdf račun pošlješ preko plugina ipd...

Zanima me ali že obstaja kak modul, plugin, ki bi izvedel še zadnji korak in davčno potrdil račun?

Ne gre za to, da bi bilo tako zelo drago plačevat še nek zunanji program, ampak da bi bilo bolj integrirano...

Če nič podobnega še ne obstaja - ali obstaj volja za razvoj česa takega? Nisem ravno razvojnik (nekaj malega znam, nisem pa profi), ampak mislim, da to nebi smelo biti tako zelo komplicirano, in če se najde kdo ki bi se tega lotil, bi mu z veseljem pomagal.

lp

5 odgovorov

In zakaj ne bi uporabljal zunanjega programa?
Se mi zdi lažje in varneje, da nekdo ki mu je primaren posel slediti zakonodaji in skrbeti za skladnost programa, skrbi za to, kot pa da sam čaraš nekaj v svojem pluginu.

Če ne izdaš prav veliko računov imaš tudi brezplačne opcije.
Recimo Čebelca je brezplačna do 50 izdanih računov mesečno.
Prav tako imaš v zunanjem softwareu boljši in zakonsko skladen pregled nad zalogo ipd.

Drugače pa imaš za samo potrjevanje računov tehnične specifikacije tukaj.

Čebelca je zakon, jo uporabljam pri enem manjšem projektu, pa tudi par mojih strank jo zelo pohvali. Za sebe imam e-racuni.com...
Ampak nekako si res želim nekega integriranega okolja - pač da imaš vse na enem mestu.
Saj mogoče je neumna ideja in hočem rešit nek neobstoječ problem. Ampak vssakič ko se s kom pogovarjam o spletni trgovini pridemo do debate kako bo z izdajanjem računov in zakaj rabijo še nek dodaten program.

Poleg potrjevanja moraš voditi tudi revizijsko sled izdanih računov v skladu z 38. členom ZDavP-2, drugače si na tankem ledu - sklepam, da je PDF, ki ti ga zgenerira WooCommerce, povzetek naročila in daleč od tega, da bi mu lahko rekel račun. Skrbi me, da v tem trenutku sploh ne izdajaš računov?

1

Mislil sem na pdf, ki ga zgenerira pdf invoices plugin. Tistega lahko prilagodiš, da je ustrezen. Revizijska sled pa je res problem... –

Torej PDF, ki ti ga generira PDF invoices ni račun, temveč fake račun - potrdilo o naročilu. –

Piše v ZEPEP (http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO1973). Račun mora biti elektronsko podpisan in ustrezno hranjen. Imaš servise, ki ti to zrihtajo. Lažji način pa je, da vsak račun sprintaš in v fascikel. –

Sem malo naredil raziskave še dodatne - je bilo že kar nakaj stvari narejenih v tej smeri, pa načeloma nobena več ni aktivna.
Verjetno je nekaj na tem, da se to ne splača delat ;)

Tudi mi uporabljamo WooCommerce + Čebelca.biz za izdajanje davčno potrjenih računov in moram rečt, da zadeva funkcionira odlično. Priporočam.

1