Blackhat metode v sloveniji?

Nisem preprican ce je blackhat metode dovoljeno razpravljat tu, če ni me prosim opozorite...

Zanima me če je že kdo poskušal kakšne bh metode na socialnih omrežjih na slo trgu.. Pred kratkim sem z instagramom poskusal zasluzit kak evro s grajenjem followinga in nato delal lazne nagradne igre za katere je pred "prijavo" bilo treba prenesti aplikacijo (CPI)... Zasluzil nisem nic ker je takoj po zacetku propadel Massplanner (bot za instagram).. Zanima me do kaksnih legalnih tezav bi lahko prislo ce bi to pocel v sloveniji?

4 odgovori

Ni legalnih tezav ce uporabljas Chrome "incognito mode".

26

zeko:
Ni legalnih tezav ce uporabljas Chrome "incognito mode".

Bravo dečko, označo si moj post za spam pa mi dal -, ker pa to ni blo dovolj si pa se napiso nekaj mongoloidnega na vrh. Če je slučajno bh proti pravilam se to pove ne pa da se obnasas kot debil

211

@Volts
mešaš pojme blackhat in zadeve, ki so v kazenskem zakoniku

Blackhat načeloma pomeni da se prekrši neki pogoji uporabe določenega servisa, katerega rezultat je suspend računa na tem servisu (in v redkih primerih, če delaš npr. kakšne hardcore fb piz*darije lahko tudi tožba).

Blackhat je recimo comment spam na blogih, tega ni v kazenskem zakoniku, je pa proti pogojem uporabe in netquiette.

Kazenski primer je spam email naslovov fizičnih oseb, ki ti niso dalili privolila.

V tvojem primeru je grajenje followinga z mass tooli oboje.. v trenutku ko obljubiš lažno nagrado posežeš v teritorij kz.

Vendar se temu lahko izogneš in sicer tako: Napišeš pogoje nagradne igre. Geografijo razširiš na cel svet, nagradna igra poteče leta 2040, postopek izbire nagrajenca nima elementa sreče ampak element znanja. Naprimer. .namesto nagradne igre imaš potem tekmovanje. Zmaga in dobi nagrado tisti, ki pošlje najboljši komentar, logo, pesmico, kipec. Najboljšega izbere neodvisna komisija preko z glasovanjem preko XY spletne strani. Do leta 2040, ko se tekmovanje konča, boš pa že zbral dovolj eurov iz promocij, da pokriješ strošek nagrade, oz, ta strošek bo postal marginalen.

Problem nagradne igre rešen, volk sit.
Ovce skrijte se, volts prihaja.

Go get them tiger.. mm I mean volts.

15

Primer kako izgleda tak način ..
https://www.nikon.si/sl_SI/i-am-100-years-of-inspiration/look-back-at-nikon.page
link na strani "Zavrnitev odgovornosti: celotne pogoje in določila preberite tukaj."

Mm če to pogledamo po konceptu, ki mu ne poznam izraza.. Gre pa za ovrednotenje ali je neka storitev primerljivo podobna z neko drugo storitvijo, torej da ni nekega odstopanja v škodo uporabnika..

Nikon je imel v letu 2015, 6 miljard prometa. Tekmovanje omejeno na Evropo je trajalo 4 mesece kjer bila vrednost nagrad takole na oko okrog 5000 eur. Za sodelovanje v tekmovanju si moral narediti gej selfi in ga javno objaviti na svojem osebnem profilu.

Ti imaš recimo da 1 miljon prometa. Tekmovanje omejeno na svet, tekmovanje traja 40 let, vrednost nagrade 1000 eur. Za sodelovanje se pošlje komentar / logo / risbica.

Tvoje tekmovanje dejansko ponuja precej boljše pogoje kot Nikonovo glede na: fond nagrade glede na velikost izvajalca, pogoji za uvrstitev v tekmovanje. Cena za tovrstne boljše pogoje so slabši pogoji glede: geografske omejitve, trajanja dolžine tekmovanja.

Tvoje tekmovanje ni izrazito v škodo potrošnika. Tvoje tekmovanje je primerljivo z drugimi tekmovanji, ki se izvajajo v Sloveniji.

Mislim da se temu konceptu reče premosorazmernost ali nekaj podobnega. Razlagal mi jo je en stric iz Nemčije, ki bulk smsja miljone optinanih številk v 70? eur / mesec porn klub. Cena 70 eur/mesec je bila izbrana ker to na nemških sodiščih velja za ceno, ki je ustrezna drugim storitvam na trgu, se pravi s tega vidika sodišče zavrne pritožbe o oderuštvu oz. "nenormalnih" invoicih. Ostane samo pritožba glede spama, ki se izkaže da ni spam, ker so userji optinani, in potem je stric liable samo za blackhat tos zlorabo sim kartic, ki ponujajo neomejene sms plane. Kazen za to je pa suspend sim kartice.

5