Raspberry Pi strežnik

Vikend sem posvetil postavitvi strežnika na RPi3. Nanj sem naložil Raspbian Lite, ki temelji na Debianu in omogočil ssh. Namestil sem apache2, php7, mysql, phpmyadmin, git in composer ter dodelil lokalni statični IP. Prvi vtisi so fenomenalni.

Na strežniku sem poskusil poganjati Laravel aplikacijo. Prva stran aplikacije sicer deluje, linki pa ne. Verjetno se bo rešilo z virtualHost in kasneje portforwarding za javni dostop. V prihodnje nameravam urediti še to. Mogoče kakšen namig kaj naj googlam za virtualHost in ureditev javnega dostopa na routerju eltek?

Ima kdo že kakšne podobne izkušnje? Kakšen "performance" lahko pričakujem?

7 odgovorov

Linki ti verjetno ne delujejo, ker nimaš omogočeno mod_rewrite.

Jaz imam že od poletja dev server na skoraj identični konfiguraciji - s tem, da je /var/www zmountan na zunanji disk (v bistvu dva v mirror raidu) prek usbja. Performance je boljši kot na 7let starem serverju, da o porabi elektrike sploh ne govorim. Zaenkrat zelo zadovoljen.

Dodajam: odzivnost bo še boljša, ko bom diske zamenjal s SSDji

Rabil bi malo pomoči pri virtualHost. Uspel sem nastavit tako, da je aplikacija na strežniku dosegljiva preko domene myapp.test. V resnici bi rad, da je dosegljiva na 192.168.1.75/myapp iz kateregakoli računalnika v lokalnem omrežju. Kakšna je konfiguracija v tem primeru?

No, v bistvu deluje, le public/index.php je moral biti v urlju...

Kot je omenil @OvcaX verjetno nimaš vkljoplenega mod_rewrite. Bi pa priporočal NGINX za takšno malo zadevco, mogoče malo manj resource hungry ^^.

Moram poskusit! Trenutno sicer laufam podobno zadevo kar na ARM Dual Core routerju Asus AC3200 heh ^^

mod_rewrite je bil vklopljen le virtual host nisem pravilno nastavil.

Sedaj imam virtualhost nastavljen na lokalni IP:port. Preko NAT-a na Amis routerju preslikujem javni IP v lokalni. Nastavit moram samo še noip.com, da rešim težavo z dinamičnim IP naslovom.

Da sem vse skupaj spravil v pogon je šlo nekaj sivih las vendar so rezultati nadvse fascinantni.

Sam nikoli nisem bil pretirano navdušen nad ročnim urejanjem configov, zato na dev serverjih preferiram Webmin. Morda preveri zadevo.

11