Koliko je realna vrednost izdelave spletne trgovine.

Pozdravljeni,
Verjetno malo neumno vprašanje ker je kot, da bi vprašal koliko stane avto brez da bi navedel znamko in model.. pa vseeno..
Kupujem spletno trgovino ki bo imela 8 kategorij vsaka kategorija pa od 5-10 podkategorij (npr kategorija avto in podkategorija predprazniki, senčniki, nega,...). Spletna trgovina bi imela način plačevanja paypal, kartica, predračun in po povzetju,... Upam da sem vsaj približno napisal kako in kaj.. Zelo pomemben pa mi je dizajn, celoten videz, prijaznost uporabnosti,... Kakorkoli.. ponudbe ki jih dobivam za spletne strani skoraj vse izdelane v wordpressu so od 800 - 5.000 eur + DDV
Seveda vsak priloži en kup referenc, po večini dobrih... In sedaj kot lajik, ki pa trgovino potrebuje ne vem kako in kaj.. za moj "start up" nimam nevem koliko denarja, nasplošno sem dolgo varčeval zato da bi lahko začel samostojno pot.. Kaj narediti, koga izbrati, na kaj paziti? Hvala za pomoč!

2 odgovora

2 2

Na koncu je vse odvisno od porabljenega časa in denarja za izdelavo tvoje trgovine.
Kaj mislim s tem?
Če bo izvajalec porabil 1 teden za izdelavo tvoje trgovine, kupil template in namestil uglavnem brezplačne module, bo cena verjetno okoli 1.000 €.
Če bo izvajalec porabil 1 mesec za izdelavo, moral kupiti en kup plačljivih modulov, bo cena 5.000+ €.

Ceno zvišujejo razne prilagoditve ali izdelava template-a iz nule, čisto po tvojem okusu. Zvišujejo jo tudi plačljivi moduli kot so povezava z računovodskim programom (avtomatsko izdajanje računov, predračunov, sinhronizacija zaloge,...), povezava z dostavno službo,...

Čisto za občutek lahko tukaj pogledaš kako različne odločitve vplivajo na ceno in čas izdelave.

Hvala za link. Nisem vedel da kaj takega obstaja za Magento :) Bo prav prišlo! –

Ja to je od Degriz kalkulatorček se mi zdi :) –

2 2

Vedeti pa moraš tudi, da ti lahko le redki izdelovalci (ne glede na ceno) ponudijo celotno storitev v smislu ne samo izgleda, funkcionalnosti, temveč tudi optimizacije nakupa (uporabniške izkušnje), marketinga (SEO optimizacija, nastavitve ostalih parametrov- od Google maps, metapodatkov, slik itd.).
Iskreno povedano, če se sam lotevaš zadeve, je smiselno, da prvo raziščeš dejavnike, ki so pomembni za uspeh tvoje trgovine in nad njimi prevzameš nadzor.

Nazadnje urejal markwell (2. dec 2020 ob 11:27) - more info