MaminSvet.si

Zdravo!

MaminSvet.si je spletna trgovina, kjer se prodajajo artikli za dojenčke in otroke do cca petega leta starosti. V naslednjih nekaj mesecih pa se bo kaj našlo tudi za nosečnice in mamice.

Prosil bi vas, da malo pregledate spletno stran in jo pokomentirate. Kaj vam ni všeč, kaj bi spremenili? Želim si le to, da bi bila spletna stran taka kot treba.

Povezava do strani: https://maminsvet.si/

Hvala za pomoč!

Lep pozdrav,
Rok

4 odgovori

Pregledano na mobitelu. Prevec prostora ti zasedejo 4 "prednosti", potem je se registracija in logo. V vidnem polju je dobro, da je vsaj slideshow. Te 4 "prednosti" se ponavadi za mobile odstrani ali doda v footer.

Ko dam izdelek v kosarico se mi pojavi cela klobasa teksta in. ne odpre se mi v vidnem kotu samega telefona (morem za scrolati nizje) Nasvet : nadaljujte na blagajno je dobro, da je obarvan z npr. rdeco barvo.

Ko hocem zakljucit nakup morem ze spet scrolati nizje.

Na hitro sem pregledal se kategorijo dolocen tekst je preveliko napisan, skoraj pol ekrana na mobitelu zasede.

Ne zanemarit mobile-a, ker bos zagotovo imel 50% ljudi, ki bodo prisli iz mobitela. Srecno!

2

Super, hvala, ker si si vzel čas. Najlepša hvala!

Hej,

mene na prvi pogled zmoti predvsem celosten nagovor, torej brand oz. odsotnost le tega ... po čem se ta trgovina loči od ostalih, zakaj bi si jo zapomnil, kaj so vrline vašega podjetja, zakaj ste se lotili te tematike? Skratka, pogrešam zgodbo s katero se lahko kot (hipotetično :) mamica poistovetim.

Če sem malo bolj konkreten, logotip, črkovne vrste in ikonce (pregled kategorij) ne govorijo 'istega jezika'. V bannerju npr. so čisto drugi fonti kot na strani (iz oblikovalskega vidika je to, kot da bi imel stran napol v enem jeziku, na pol v drugem -- če razumeš, kaj mislim). Jaz bi določil primarni font in ga uporabljal povsod -- od bannerja do računa.

Prav tako bi si želel kakšne personalizacije -- kdo stoji zadaj, kakšna je zgodba te osebe, zakaj ste se lotili te tematike, ali gre za mamico, ki izhaja iz lastnih izkušenj, ipd. Skratka, da ni to neka generična stran, ampak brand z obrazom, ki mu zaupam. Lahko je ta 'obraz' tudi v obliki vaših ciljnih skupi, torej mamice z vašimi izdelki v nekem slovenskem okolju, ki ga bo obiskovalec prepoznal kot lokalnega (investirajte v fotografa) ... to so vse faktorji, ki vplivajo na zaupanje.

Potem pa pogrešam še kakšen čisto UX bonbonček, npr. filtracija po produktih glede na leta dojenčka/otroka ... če ste specializirani le za dojenčke (in ne za otroke), pa to jasno skomunicirajte -- "Vse za prvo leto življenja". Skratka, razumite 'moj' (kot user) problem, razumite kakšen je vrednostni sistem mamic, kakšen je mind-map odločanja, ipd. ...

Evo, toliko na hitro ... pa good luck s poslom :)

3

Super, hvala lepa za komentar! Vse razumem in se mi zdaj tudi zdi logično :)

Z ženo sva še nova v tem poslu in se še loviva, zato nama je vsak komentar zeelo pomemben.

Še enkrat hvala :)

31