Pošiljanje transakcijskih emailov

Zdravo

Kaj priporočate/uporabljate za pošiljanje transakcijskih emailov?

Za začetek bi bilo poslanih cca 1500 emailov na mesec, vendar bo številka v bližnji prihodnosti lahko tudi 10x večja.

Vsaj polovica emailov bo imela priponke (več PDF in XML datotek, skupna velikost ne več kot 3MB).

Hvala

15 odgovorov

nazadnje ko sem gledela je bil Amazon SES daleč najbolj ugoden. Včasih ni imel opcije priponk sedaj pa jih ima.

Sendgrid, Mailgun, Sparkpost,...
Karkoli od tega bo verjetno zadostilo potrebam.
Boste pa verjetno Sparkpost najdlje lahko uporabljali brezplačno.

Sparkpost ima 100k/mo zastonj, Sendgrid 12k/mo zastonj, Sendinblue 9k/mo zastonj. Ostalo je plačljivo. Če misliš plačevat je Amazon SES najbolj ugoden za tako majhno količino.

Mailgun ima tut 10k zastonj.

Sem preveril že vse zgoraj naštete ponudnike in vem, da pri trenutnih količinah poslanih emailov lahko brez težav pridem skozi brezplačno.

Za vaša mnenja sprašujem, ker me zanima če so pri vseh ponudnikih brezplačni paketi enako zanesljivi, kot plačljivi. Da maili nimajo kakšne zamude, ne letijo v spam (shared IP-ji) itd.

Zelo je pomembna zanesljivost, ker se bodo pošiljaji razni izpiski, računi, potrditev naročil ... torej če plačljivi paket pomeni višjo kakovost storitve, bomo seveda izbrali tako možnost. Verjetno pa je tudi na sploh med ponudniki lahko razlika v zanesljivosti dostave?

Amazon SES ima verjetno še najboljši performance/price razmerje.

Zdej kako bo to šlo v spam in take zadeve pa je tudi odvisno od uporabnikov. Če ti bodo mnozično tagal spam ali pa commercial ni važno katerega ponudnika imaš za pošiljanje.

Nasvet: nisem še videl, da bi kdo v transakcijskih mailih pošiljal priponke. Danes se pošiljajo linki. Tako imaš tudi nadzor, saj lahko vse trackaš. Kaj se dogaja v mailu težko izveš.

1

Se strinjam z @Mika, dandanes se pošiljajo preko maila samo obvestila nato se uporabnik prijavi v portal in prevzame dokumente kot so npr. izpiske, potrdila...itd.

Profil uporabnikov, ki je pri nas v večini (beri stare računovodkinje), so ravnokar navadili, da morajo uporabljati mail ter da je lahko k mailu pripet tudi kakšen uporaben dokument.

Jasno, vsi dokumenti so dostopni tudi v uporabniškem vmesniku, vendar večine to ne zanima :)

Če je v mailu priponka, je v mailu lahko tudi link, brez prijave. Škoda pošiljat priponke, pošlji direktni link do datoteke za downlaod.