Čebelca in Woocommerce

Zdravo

Iz Githuba sem dol potegnil plugin za povezavo Čebelce in WC.

Na straneh uporabljamo plugin PDF invoices and slips, ki generira PDF račun, ki ga lahko uredimo po svojih potrebah (design, polja..), prav tako mu lahko določimo na kakšen način naj generira številko računa (predpona "za"pona ..)
Račun priloži mailu, ko je naročilo "Completed"

Na kakšen način se Čebelca integrira s številko računa? V default račun, ali ga lahko dodamo tudi kam drugam, v našem primeru v naš plugin?

Hvala

7 odgovorov

Zdravo,

Ne vem če čisto pravilno razumem vprašanje.

Ko deluješ preko API-ja lahko določiš da čebelca zgenerira št. računa, ali pa jo generira spletna trgovina. Če jo čebelca, potem se ta ujema npr. tudi če vmes račune delaš ročno ali npr. iz druge spletne trgovine.

Pri Čebelca.biz OpenCart pluginu je to opcija "'useshopdocument_numbers'" true/false, pri Woocomerce pluginu te nastavitve še ni, a se lahko hitro doda.

..

Če pa te zanima, ali lahko obliko številke prilagodiš da bo takšna, kot se uporablja sedaj v vaši spletni trgovini, pa je odgovor najbrž da. Čebelca podpira različne oblike in sicer ti začneš delat v poljubni obliki (in s poljubno začetno serijsko) in čebelca če jo razume potem nadaljuje od tam v isti obliki. Če bi videl kakšna točno je vaša sedanja oblika št. računa bi lahko povedal točno.

Tu je primer nekaj oblik ki jih prepozna: https://www.cebelca.biz/help-si.html#inv-docnum

LP

1

JankoM, kako prideš do tega plugina za Opencart?

Vsi plugini in dodatna koda je na githubu pod userjem InvoiceFox. Za opencart je tu https://github.com/InvoiceFox/InvoiceFox-integration-OpenCart

Plugini so open source in izboljšave so dobrodošle :) . Na splošno pa je tako da lahko preko API-ja narediš vse (in več) kar lahko narediš preko spletne aplikacije, tako da se lahko vsi koraki avtomatizirajo. Pripravljam tudi neka dodatna orodja prav za spletne trgovine.

(InvoiceFox je ime angleški verziji Čebelce biz)

1

Janko hvala za odgovor.

Se pravi lahko imam sledeči postopek.

Stranka opravi nakup, plača, in ko naročilo dobi status zaključeno, plugin (zgoraj omenjen) generira številko računa, generira PDF, številko računa pa zabeleži v Čebelco?
Ali obenem vnese tudi kakšne druge podatke v Čebelco? Kupca, znesek? Ne poznam namreč Čebelce

Se da generirat kakšen testni account?

Hvala

Trenutno deluje plugin tako:

Ko v WooCommerce adminu naročilo daš na izbrani status (to se da nastavljat) ti v Čebelco doda partnerja in vnese celoten račun (ali predračun, ali prodajo v skladišču - odšteje zalogo) z vsemi podatki.

Račun dobi številko, kot bi jo dobil če bi ga dodal ročno (naslednjo pravo) ali pa jo dobi iz woocomerce (če tako nastaviš).

PDF računa se zgenerira v čebelci (na podlagi računa) sproti, ko ga potrebuješ. Lahko bi se dodala koda, ki PDF preko API-ja prenese na strežnik trgovine (kjer ga potem prikažeš uporabniku ali pošlješ po emailu) ali pa naroči čebelci npr. da ga sama pošlje po emailu.

Tega zaenkrat prav pri spletnih trgovinah nihče ne dela (v raznih custom rešitvah pa), ker račune potem naprej obdelujejo v sami čebelci (printajo, pošiljajo ...), je pa možno dodati pluginu.

Glede tiskanja, delam dodatno desktop orodje (Linux, Windows, potencialno Mac), ki bo omogočalo da si potem z nekaj kliki naenkrat preneseš in natisneš vse dnevne račune na računalnik. Obenem pa opcijsko natisneš še nalepke z naslovi. Tako da bo možno še bolj zavtomatizirat postopke.

(To bo na voljo kot dodaten modul tako da bo nekaj doplačila)

LP
Janko

2

Razumem

Imam kar nekaj pomislekov ...

  • račun generira čebelca, se pravi, da ne morem uporabiti custom narejenega računa s pomočjo plugina v WC?
  • stranka v svojem računu v zgodovini nakupov potem takem ne vidi računov, za ponovni download oz. print?
  • v kolikor želi stranka imeti zaporedno številko v fizični trgovini in na netu, ne mor e uporabljati formata številke računa iz WC, kjer ga pripravi plugin?
  • na podlagi česa (slug?) odšteva čebelca zalogo? Vzporedno teče tudi prodaja v fizični trgovini.

Hvala za odgovore, vem, da bi lahko poklical po telefonu, pa vendar sem to napisal, morda bo še koga drugega zanimalo ;)

*stranka - stranka, kateri postavljam spletno trgovino

Prvo vprašanje je, kaj želi stranka (lastnik trgovine) sploh doseči. Ti, ki sedaj integrirajo čebelco ravno želijo imeti račune oblikovane v čebelci in običajno (a ne nujno) isto tudi enotno številčenje čez več prodajnih kanalov, kjer se kot centralna točka potem uporabi npr. čebelca.

Če želiš imeti PDF oblikovan v WooCom, potem samo po sebi ni razloga da bi povezoval s čebelco. Razen če imaš več kanalov (npr. več spletnih trgovin, ali še fizično prodajo) in želiš vse račune na enem mestu zaradi pregleda nad prodajo ali če imaš kak specifičen tretji razlog.

V tem primeru so originali računi tisti iz WooCom, in so ti vnešeni v čebelco le zaradi statistike ali npr. izvoza podatkov v računovodstvo. Pri kreiranju preko API-ja se jim lahko doda besedilo nad tabelo, ki to pojasni.

Glede zaporednih številk vprašanja ne razumem čisto...

Pri zalogi v primeru WooComm se za identificiranje artikla uporabi SKU v WooCom (in koda artikla v skladišču).