Spletna stran ni dosegljiva v določenem omrežju

Zdravo,

pred časom sem stranki postavil spletno trgovino. Vse lepo in prav do petka, ko stran iz njihovega omrežja (podjetje) ni dosegljiva, prejmem odziv "Tega spletnega mesta ni mogoče doseči". Podjetje ima zakupljene storitve pri Telekom Slovenija, sem klical gor kjer so mi z največjim veseljem rekli "ALI STE RESETIRALI MODEM?", a glej ga šment, še vedno isto. Stran sem potem sprobal na vse načine incognito mode, pobrisat vse cache, preveril .htaccess datoteke, ... Skratna stran v tem omrežju še vedno ne deluje.
Gostovanje pa je pri Žabcu, mogoče je to tudi kakšen faktor.

Če ima kdo kakšno idejo kaj bi to lahko bilo in kako lahko to uredim.

Hvala za pomoč :)

6 odgovorov

Mogoče ima Žabec kakšno zaščito in blokirajo IP če se kaj čudnega dogaja, vem da ima par hostingov tak protection, bo pa najbolje OvcaX vedel povedat. Nič ne bo škodilo tudi če pingneš njihov support. :)

2

Ali uporabljajo tudi e-pošto od žabca? Verjetno je kakšen od zaposlenih prevečkrat vpisal napačno geslo in je posledično FW zablokiral njihov IP. Kot že rečeno, piši ali kliči na njihov support in boste uredili.

3

zzaann1995 monitoriramo vse večje Slo providerje in promet lepo dela preko SIXa.
Verjetno imaš blokiran IP.

Kot vedno pa info@zabec.net, fantje in dekleta čakajo na tvoj email/klic.

4

A se je kdo igral z domenskimi nastavitvami?
Podobno težavo sem imel par let nazaj pri eni svoji stranki, ko je nov sistemc "počistil" navlako s firewalla in routerja.

Ali pa uporablja svoje DNSje na routerju/računalniku, ki ne delujejo ne od ponudnika. Ali pa ponudnik nima updejtanih DNSjev ... ping domene kaže pravillno?

Sem šel vprašat L1 fante in dekleta preden naredimo doktorsko dezertacijo.

Šlo je za napačne logine in je sistem blokiral.
So uredili v roku nekaj minut po prijavi na support.

65