Podjetje v tujini

Pozdravlenji,
Rad bi odprel podjetje v tujini pa me zamnima kako je to z davki in drugimi težavami. Imel bom spletno stran na kateri bodo lahka ljudje kupovali digitalne storitive. Se že vnaprej opravičujem zaradi mojega neznanjna na tem področju. Torej odprem podjetje v X državi ali moram imeti bančni račun odprt tudi v tisti državi ? In ali morem vseno odperti kakšen s.p v Sloveniji ker živim tu ?
Na primer zaslužim 1000EUR in si jih nakažem na moj bančni račun v SLO, ali moram zdaj plačati davek tudi v Sloveniji ? Kako prijavim ta spletni zaslužek pri nas ?

Odvisno v kateri državi in kaka so pravila v le tej. Verjetno z podjetjem misliš d.o.o. V tem primeru si denarja brez pravne podlage ne moreš izplačati. Za podlago lahko imaš pogodbo o zaposlitvi ali sp, ki izda račun. –

2 odgovora

1 1

Se pravi ne poznaš nič kaj veliko okoli davkov ne v tujini, ne pri nas, ampak odprl bi pa v tujini?

Čisto na kratko. Če gre za storitve, z malo stroški odpri pri nas normiran espe. Do 100 jurjev na leto te bo prišlo cenej kot katerekoli kolobocije po tujini (in katerekoli kolobocije po Sloveniji) - če govorimo o legalnih kolobocijah. Nelegalne stanejo manj v denarju, pa več v negotovosti, kdaj te bodo najdl. V glavnem, za miren spanec, storitve do 100 jurjev odpri normiranca v SLO in ne kompliciraj.

Razen, seveda, če imaš neke storitve, ki jih ne bi rad imel registrirane v Sloveniji in bi zgolj rad to nekako prikril svetu. Potem je varianta da odpreš preprosto v offshoru in prijaviš na FURS da je vodeno od tu in potem oddajaš bilance normalne, samo v Ajpesu te pa ne bo, če prav vem. Ampak pol bo to najprej davek na dobiček, pa še davek na izplačilo. Kajti če ta offshore prijaviš pri nas (vsaj kot normiranca - ne vem če se da sploh) potem bo najverjetneje romal tudi v Ajpes. Ne vem pa ne. V vsakem primeru pa bo davčno še vedno ceneje če odpreš normiran espe.

Odvisno kaj in zakaj rabiš. Kaj je prioriteta. Premalo si napisal.

-1 1

Če boš prodajal digitalne storitve, zakaj podjetje v tujini? Odpreš s.p. pri nas za začetek, in imaš manj preglavic.