Maleo.si

Živjo!

Kot oblikovalcu s kroničnim pomanjkanjem časa, mi je po (pre)dolgem odlašanju končno uspelo postaviti stran s predstavitvijo svoje dejavnosti in študijami preteklih projektov.

InternetMojstre bi prosil za kakšen komentar v zvezi s hitrostjo nalaganja (heavy JS in CSS), dizajnom, prikazom na prenosnih napravah, morebitnimi bugi ali čem drugim :) Stran sicer ni priklopljena na noben CMS, mogoče v prihodnje, če se pokaže potreba.

Še povezava: Maleo.si

6 odgovorov

Predstavitev je super. Vsebinsko impresivno.
Kar sem opazil je, da v mobilnem landscape pogledu besedilo kreativni delovni prostor spletnega in grafičnega oblikovalca, prekriva besedilo izbrani projekti. Podobno se zgodi na podstraneh projektov, kjer se čez povzetek projekta (splet/oblikovanje/mobilna aplikacija) pojavi ikona miške in beseda naprej.
Kar se tiče hitrosti pa se mi zdi nalaganje in brskanje zadosti hitro :)

Naprava je androidni Samsung Galaxy S5, brskalnik pa Chrome 39.0.2171.59.

1

Tnx za opozorilo ... Sem preveril tudi sam in vidim, da bo CSS za landscape na mobilcih res treba še malo izpiliti :)

Oblikovno mi je všeč, ni pa mi všeč s stališča UX. Stran je narejena za bolj izkušene uporabnike spleta. Ostali bodo imeli velike težave z navigacijo.
Vsaj na prvi strani bi glavni menu malce drugače zastavil.

3

Oblikovno je stran seveda lepa, čiste površine, velike slike, en fold je namenjen eni tematiki, kar naredi zadevo še toliko bolj elegantno, ipd. Tako, da bom malo bolj pikolovski in se bom osredotočil na sporočilnost vsebine.

Prve pomisleke dobim, ko se začnem posvečat vsebini in sicer me že pri prvem foldu na naslovnici zmoti prevelika količina JSja, vse pleše, se premika in spreminja ... osebno sem zagovornik bolj racionalne komunikacije, ti si me pa takoj čustveno prevzel, kar je rahlo odbijajoče, saj imam občutek, da me odvračaš od bistva (kar ti nikakor ni treba, saj je tvoj nabor v portfoliu vsekakor kvaliteten).

Ko sem si opomogel od vsega JSja ( :), sem začel malo bolj študirat identitetno zasnovo ... in sicer mi ime in znak (lev) ne potegneta najbolj v kombinaciji. Zakaj lev? Po vpisu besede Maleo v google vidim, da je to nekakšna žival, ki nima veze z levom - to bi sicer lahko bil svojevrsten trik (imaš podjetje Lev d.o.o. in imaš za znak žirafo, kar je šaljivo), ampak mislim, da večini to ne potegne, oz. ne zazna trika v tem. (Sej pri mojem znaku je podobno, ko večina ljudi vidi S v črki Ž šele ko jih na to opozorim ...)

Potem me zmoti fotka desktopa na prvem foldu, ki deluje malce neosebno, deluje mi kot vsaka tretja 'design studio' stock fotka. Osebno bi v kader umestil še kakšen element, ki priča o tebi kot osebi, še rajši kakšen izdelek, ki je značilen za tvoje lokalno okolje - da se vidi, da ni to zgolj fotka iz neta, ampak de je to tvoj delovni prostor, da te s fotko spoznamo, ne da ima namen zgolj samemu sebi. Razumem, da si hotel s tem pričarat nek ambient, ampak ... you can do better ;)

Glede samega UXa iz vidika kot pravi Matjaž mi niti ni toliko problematična. Navigacija je za vsakega userja mobilnih aplikacij standardna (hamburger ikonca je že standard), tudi vsebine na nobenem 'slajdu' ni preveč ... vpliva pa na UX vsa ta animacija. Vprašanje je tudi kako se stran prikazuje na šibkejši računalih, ker že na mojem (i7, 16 giga rama in ssd) imam občutek da na trenutke malo laga.

To je nekako to ... ne me prosim narobe razumet, stran kot celota ni slaba in sem prepričan, da marsikoga navduši, ampak moje mnenje je, da vso premikanje, drsenje, paralaxiranje in animiranje odvrača od vsebine. Še posebej je to moteče na podstraneh, ko si želim ogledat vsebino tvojega dela, namesto tega pa animacija prevzame moj 'kognitvni bandwidth' in za samo vsebino ni prostora.

Pa srečno v poslu!

53

Ta template je kar priljubljen. Sem ga videl že na večih straneh.

5

Matjaž, glede izvedbe navigacije nisem imel posebnih pripomb, ko sem jo kazal kolegom (različni profili) ... hamburger stil se mi zdi že dovolj klasičen, da se vsak uporabnik znajde. Pripombe so bile kvečjemu na podstrani, kjer se navigacija prikaže šele, ko greš malo nižje. Razmišljal sem sicer, da bi v navigaciji vedno bili vidni linki, ampak mi je bil bolj všeč ta clean pristop.

ž, thumbs up za globljo analizo :)
Hotel sem sicer narediti nek balans med clean predstavitvijo in kičem, verjamem da me je kje zaneslo, zato bom razmislil o umiku kakšne animacije. Samo da se zadeva malo ohladi, da jo bolj objektivno pogledam.

Identiteta je druga zgodba ... Maleo sicer predstavlja neko žival (kar sem ugotovil tudi sam ob guglanju). V resnici pa ime podjetja vsebuje prvi dve črki mojega Imena in Priimka ter leva (horoskop, latisko leo) => Ma+Le+Leo. Leva sem posledično uporabil tudi v znaku.

Fotka desktopa vzeto na znanje, prišel komentar že iz večih strani. Ideja ja v prihodnje posneti kratek movie s predstavitvijo dejavnosti. Primera na straneh (verjetno se vidi od kod inspiracija za celo stran): http://union.co/ in http://andershede.com/about/

Kot že rečeno, o pretiravanju z animacijami bom resno razmislil.

Marino88, seveda si videl, saj je ta stil strani pri design studijih zelo priljubljen. Zanj sem se odločil, ker mi je všeč in zakaj bi izumljal toplo vodo, če je nekdo že spisal zadeve. Veliko snippetov je pobranih iz codepena ali githuba, vhodna stran je recimo narejena s pomočjo http://alvarotrigo.com/pagePiling/, animacije s pomočjo http://www.cloud-eight.com/github/animations/ itd.

21