Trgovina v oblaku z delujočimi plačilnimi moduli

Pozdravljeni!

Sem novinec na tem področju in bi si želel v mesecu ali dveh odpreti svojo spletno trgovino.

Všeč mi je ideja, da bi zaradi preprostosti postavil spletno trgovino v oblaku pri slovenskih ponudnikih Shopamine, Magento (Degriz) oz. pri globalnih ponudnikih kot 3dcart, Volusion, ki so ponavadi cenejši in ne zaračunavajo provizije. Katerega bi vi priporočali, da poslujejo in izdajajo račune v €?

Zanima me, če je možno pri katerem tujem ponudniku pripeti slovenske plačilne module kot Bankrat, Activa, TrustPay, EON MegaPOS oz. katere slovenske banke sodelujejo s sistemu kot so Paymill, Authorize.net, Klarna?

Hvala vnaprej!

2 odgovora

Glede tujih ponudnikov in slovenskih plačilnih modulov je tako, da Bankart in Activa sta na 3dsecure sistemu. Sedaj če imajo globalni ponudniki to vgrajeno je potrebno pri vsakem preverit.

Sedaj glede odločitve je pa tako, da če so neke posebne želje o delovanju trgovine in se bo trgovina spreminjala veliko in nadgrajevala potem je sigurno najboljša izbira Magento, saj nisi omejen z zaprtostjo sistema (imaš dostop do kode) in lahko nadgrajuješ zadeve. Če pa se išče neka enostavna hitra zadeva potem je pa bolje vzeti v oblaku zadevo.

Še nasvet glede kartic.. po moji statistikah še vedno je v Sloveniji samo cca. 10% vseh naročil plačanih preko kreditne kartice tako, da splača za začetek razmisliti če se splača vgraditi takoj.

11

Kot pravi @coda, res je.
Glede kartic je treba tudi povedat, da PayPal lepo podpira to opcijo, četudi nimaš Paypal računa. Implementacija je skrajno enostavna.

Dokler imaš 1 naročilo na dan, kartice mogoče res nismo smiselne, oziroma uporabiš kar Paypal in je zadeva hitro rešena.

1