Moneybookers - zaprt račun

Ko sem želel dvigniti (withdraw) denar in prenakazati na TRR sem naletel na sporočilo, da je denar rezerviran in da prenos ni možen. Pošljem na Moneybookers vprašanje koliko časa mora biti denar rezerviran. Dobim odgovor 30 dni.
Pošljem obrazložitev, da delam brez lastne zaloge in da moram tudi sam kupiti blago pri dobavitelju, zato mi vezan denar predstavlja težave pri poslovanju. Dobil sem več različnih mailov in več različnih ponudb:
- 30 dni 100% vezan denar
- 10% vezan denar za 180 dni, 90% razpolagam takoj
- 3000 € vezanega denarja, kar je nad to vrednostjo pa prosto razpolagam

Ker sem upal, da se bo dalo še pogajati, se z navedenim nisem strinjal.

Danes sem dobil sledeč odgovor:

*Following up our previous email, we regret to inform you, that our assessment department has declined your application.

Therefore, we would not be in a position to offer you our payment solution and your Skrill (Moneybookers) account has been closed down.

In this respect, please be also kindly informed, that the funds reserved in your account would be held for 180 days from the last "Receive Money" transaction and then accordingly released so you can further withdraw them.

Should you require any further assistance from us or in case any queries should arise, please do not hesitate to get in touch with us again instantly.*

Zdaj pa sem tam, ko ni muh...

20 odgovorov

Vedno je tako, 180 dni je za sveze accounte, dokler se ne dokazes. In 30 dni, ker se Skrill hudimano drzi EU money-laundering zakonodaje.

A smem vprašat za kakšne vsote se gre tukaj?
Ker za 100€ ti verjetno ne bodo zaklenli računa ali?

1

Katerikoli racun ma v zacetku iste omejitve, ki jih dobis kot TOS in se z njimi moras strinjat, ce odpiras business account...

600 €. In glede na ta zadnji mail so mi očitno račun zaprli, denar pa zadržali za 180 dni.

jaz mam zmenen 100% rezervacije 14 dni.

@Luksor - takšen rok sem imel tudi jaz v mislih. Upal sem, da se pogajam, pa so očitno to sprejeli drugače.

Kako si jih uspel prepričat? Mislim, da bom lahko sedaj vesel, če mi bodo odblokirali račun... 180 dni je res dolga doba, 600 € pa tudi ni tako malo, da bi jih pogrešal pol leta.

Imaš odprt Merchant account in si dal čez full verification process?

Sem pregledal stare dupport tickete in ubistvu se nismo kaj preveč pogajali. Prov so mi vzeli 30dni 100%, po procesu vertifikacije pa so sami predlagali 14 dni. Verjetno sami malo ocenijo?

Ja, vse sem že poslal, kar so potrebovali, račun je bil verificiran. Potem sem pa začel spraševati glede rezervacije denarja, če se da zmanjšat. In očitno sem tu povzročil komunikacijski šum...

A to se pogovarjamo o poslovnem ali privatnem računu? Če mi naprimer kolega pošlje 500€ na MB, jaz pa njemu na roke mi bodo tudi zaklenli al v čem je fora?

Jaz imam poslovni račun.

Kako je s privat, naj pove kdo, ki uporablja privat račun.