Guest post - link samo na koncu besedila

Rad bi vprašal, koliko juica napram linku iz nekje sredine besedila bi prinesel tak, ki bi bil zapisan na koncu besedila dolgega približno 1000 besed:
Avtor članka: Chillyx iz Brand ime

Namreč spisan imam članek, vendar so vmes po svoje spremenili pogoje linkanja. Vprašanje je, ali naj ga pustim objaviti z enim linkom na koncu, ali naj ga raje objavim na nekoliko šibkejši domeni z dvema linkoma pri vrhu.

Metrike: Moz dom auth: 23, Majestic CF 22, Majestic TF 30, Facebook share 400,

Hvala in lep pozdrav!

4 odgovori

Link na koncu besedila v "P.S." call to action delu strani ima v povprečju 4-kratnik CTRja kateregakoli drugega linka na strani - ker bralci med branjem linkov "ne" klikajo. In če linka na koncu besedila ni, tvegaš slabši overall CTR - verjetnost, da bo šel bralec nazaj v besedilo poiskati link, je majhna.

Po CTR logiki ima torej največ link juica povezava na koncu besedila - saj pretoči največ traffica. Kakšen je vpliv linka na SEO pa ne bi vedel.

2

Mika, hvala za tale vpogled! Glede na to, da je CTR tudi eden izmed ojačevalcev pretakanja link juica zadeva mogoče sploh ni tako slaba.

Kje si pa našel tole? "Glede na to, da je CTR tudi eden izmed ojačevalcev pretakanja link juica zadeva mogoče sploh ni tako slaba." CTR random linka na strani vpliva na količino link juica, ki se prenese? Si prepričan v tole?

Ne najdem nikakor na spletu. Zgleda sem si to nekoč zapomnnil za marketing nasploh in posplošil tudi na juice. Se opravičujem za zavajanje! Nekdo v moz komentarjih je pisal, da je za Google celo nemogoče slediti linkom, če stran ne vsebuje Google analytics kode, tako da bi bilo nemogoče, da bi bil to ranking faktor.