Shopify vs. woocommerce

Slovenski trg: 0,8% shopify (4+ mesce timeframe) vs. 1.4%+ woocommerce (2 tedna time frame)

Ugotovitve general (ene so res SCI FI :D ):

Woocommerce:
- shit loads of plugins, z vsakim plugin si bolj exposan vdorom,
- kar nekaj dresure in puljenja las je potrebnega, če hočte setupat kolikor toliko good. Sploh če sami to delate
- boljši conversion rate (pripisujem lažjemu checkout procesu (ni redirecta)), hitrejše itd.
- strah pred virusi (to me najbolj skrbi), uporabljam wordfence ampak ne vem, če je to to
- WPML (multi language) je res huda rešitev, ki je shopify nima (če bi jo imel, bi 90% ostal tam). Vendar tudi WPML ima svoje fore, skoraj vsak plugin ga mora podpirat, to ni tako velik problem
- ni feeja, ni securitya

Danes sem prišel na en članek, kako je Magento ignoriral nek security bug k je compromisal lahko celoten store, med tem, ko shopify security jemlje z največjo prednostjo, kar je tudi prav.

Nisem niti anti shopify (sem dejansko njihov stock owner), nisem niti pro woo. Samo moj strnjen thinking je, da, če ste saj malo znalca, pejte na woo. Sploh dropshipperji, mislim, da shopify trenutno odbija stranke, ker je tok enga scama se razpaslo.

Al pa magento ...

In še:
Shopify:

Woo (rocket cache, server je droplet na digitalocean, ki runa na plesku):

Vendar raje ne govorim koliko časa prebitega z drkanjem različnih caching pluginov, od različnih apache/nginx konfiguracij --> pa nisem nek extra znalac, bolj ali manj copy paste kar piše na netu, za 3/4 stvari nisem vedel kaj delajo, važno, da page šprica :D

13 odgovorov

Čist tko mal informativen post, ki bi meni 1. mesec nazaj prišel prav, ko sem se odločal. Shopify je za testirat market perfect solution, med tem, ko vsak začne razmišljat mal za naprej, je woocommerce pomoje next step, magento pa takrat, ko je fedr za dedicated sistemca + nekoga v tech/programmer supportu, pa še to vprašanje.

Za kakšna vprašanja sem na voljo, vendar kot rečeno, nisem programer/sistemc itd.

1

Hvala za tole til. Kaj pa delaš primarno oz. s čim se ukvarjaš?

digital marketing, bolj ali manj.

Kaj pa Prestashop?

Ne vem, že od mojih začetkov ecommerca, sem slišal za bolj malo storov, ki jih poganja presta shop. Se mi zdi, da so zadaj s plugini itd. Lahko, da se motim, vem da je mojačokolada bila na presti ... ne vem, če še.

Bolj ali manj je shopify, woo in magento med tem, ko bi jih jaz klasificral takole:

shopify --> entry + za razmislit, ko je treba na Magento, torej tista faza, k maš enkrat res veliko naročil in imaš lahko enga sistemca (shopify ima plus plan, ki omogoča veliko in še več, in je navsezadnje ta strošek lahko manjši kot sistemc (s provizijami seveda).

woo --> vsi, ki so malo bolj naprej in znajo kakšno zadevo sami shendlat ter jim shopify provizije v začetnih planih uničujejo posel

magento --> dober ampak costly, jaz v naši firmi nimam v planu, da bomo šli kdaj na magento. Ali bomo ostali na WOO ali pa kot rečeno šli kasneje na Shopify Plus

Kot rečeno moj namen tega posta ni bil neko bistveno preferiranje enega ali drugega. Poudariti je treba, da pri Shopifyu monthly cost ni easiness of use, ampak security. Moje mnenje.

Shopifya store-a ne boš videl z nekim tretjimi linki (beri, hack), med tem ko se na WPju to rado zgodi.

Ravno v času tega posta sem updatjal woocommerce na 3.0. in mi je dodobra uničilo dobršen del dneva. Attributi so se mi na vseh artiklih zmešali in po domače povedano "sfukali". Da ne omenim, da dveh pluginov ne morem uporablat dokler ne bodo updejtali, da so kompatibilni.

Zato včasih bolje počakati z posodobitvami :) Ampak bo bitki je vsak general.

Mah saj sem čakal pa sem updejtal temo, pa ni kazalo simple produktov, pa sem si reku, dejmo še woo, pa kar bo bo :) No zdaj sem na 3.0. z woojem in zaenkrat sem vse popedenal, en plugin pa je začasno na off.

Res ne vem, kakšna je to e-commerce zadeva, če rabiš miljavžent 3party pluginov, da sploh lahko postaviš osnovno štacuno?
Presta je svetlobna leta pred woo. Hec je le, da so z zadnjo 1.7 vsekali malo mimo.

Matjaž kaj te moti pri 1.7?
Meni je iz pure developerskega stališča velik korak naprej.

LouD:
Matjaž kaj te moti pri 1.7?
Meni je iz pure developerskega stališča velik korak naprej.

1.7 je še čisto nedodelana in ni zrela za resno delo. Da ne govorimo, da so jo oskubili (precej modulov manjka po defoltu) in naredili že skoraj tako požrešno, kot magento.
Drugače pa skupnost vse pove...https://www.prestashop.com/forums/topic/566115-prestashop-17-is-now-available/ mislim, da se okoli sedme strani začne pestro :)
Če mene vprašaš, gre presta po poti joomle. Reorganizacije, pametovanja programerjev...noben pa ne posluša uporabnikov.

Na splošno je ecommerce scena v večini v nekem svojem svetu. Naredi skripto za eshop brez npr upsell ali cross sell modula. Halo, pa to je osnova. Pri nekaterih lahko to vsaj dokupiš, eni pa ti mrtvo hladno rečejo, eh tega pa mi ne podpiramo. Pa jebote, a si naredu shop ali katalog?
Tole, kar se npr pogovarjate o woo...men grejo kar kocine pokonc. Zadnjič sem štelal en wp shop...25 pluginov (od vsaj 10ih različnih razvijalcev) and counting. WTF

3