PTR record

Imam vprašanje za vse, ki ponujate gostovanje za elektronsko pošto in tudi morebitne Office 365 administratorje oz. se spoznate na delovanje DNS :)

Naročnik uporablja MS 365 exchange in pogosto prejme zavrnitveno sporočilo, kjer se omenja PTR record, ki pa ga exchange 365 sploh ne uporablja oz. ga ni mogoče definirati.
DNS zapise ureja registrar domene (in niso nastavljeni znotraj O365).

Kako najbolj učinkovito reševati ta problem? Vsakič kontaktirati upravljalca poštnega strežnika in prositi za whitelist-anje exchange strežnika oz. domene pošiljatelja? Kakšne imate izkušnje s takšnimi "prošnjami"?

4 odgovori

na hosting pises in reces: rabim PTR zapis za 127.0.0.1 na mailer.office456.com. Pa vztrajen bodi, razlozi da imas tam MTA postavljen in res nujno rabis PTR. Seveda imej tudi A zapis za svoj maler Ip z istim imenom.

Vsakicno whitelistanje -- bolj redno cekiranje tvojega IPja na razne black liste, sicer ti pa vse logi od MTAja povedo, vsaj postfix je glasen...

kaj pa razni trandactional ponudniki ali pa celo lasten VPS, da imas sam kontrolo nad DNSjem in MTAjem (mail transfer agent)?

Srecno

tnx dh5114! Vztrajnosti me ne manjka in hosting sem že kontaktiral, vendar že po odzivnost lahko sklepam, da niso najbolj profesionalni.
Glede kontrole nad DNS-jem in MTA-jem, pa imam trenutno premalo znanja, da bi takšne stvari odgovorno upravljal.
Najraje bi vse skupaj prestavil k OK upravljalcu DNS-jev.

Samo to nii povezano z DNS ampak z ponudnikom interneta oz. lastnikom IPjev

PTR namreč nastavijo tisti, kjer imajo nadzor na IP.
Predvidevam, da imaš to na kakšen xDSL doma v pisarni in moraš to prositi ponudnika

1

p.s.
Lahko mi pa poveš IP in ti povem kam se obrniti