[RoR] Dynamic select (AJAX)

Imam težavo z aplikacijo, ki jo delam z Railsi (verzija 3). Rad bi naredil dinamičen select (s form_for), katerega vsebina, bi bila odvisna od drugega selecta v isti formi. Glede na izbrano vrednost prvega selecta, bi se torej določile opcije, ki so na voljo v drugem.

Gre za izbiro kategorij in v primeru, da v drugem selectu ne izberemo ničesar, se kot kategorija v bazo vpiše id prvega selecta, če kategorijo natančneje določimo z izibro v drugem selectu, se za kategorijo uporabi ta drugi select :)
Uporabil sem virtualni atribut (za prvi select), nikakor pa mi ne uspe dinamično napolnit drugega (z AJAX-om), tako, da bi prosil za vašo pomoč.

S potrditvijo na gumb, mi je že uspelo poslati parametre iz prvega selecta v drugega in sicer na način "params[:blabla][:category]", imam pa težave kako to rešit z JS, torej brez klika na gumb. Upam, da sem se vsega skupaj sploh lotil na pravi način.

2 odgovora

Ne vem če te prav razumem, pač bindaš onChange namesto onClick. To velja za sam select.

Nisem naredil z onClick, ampak je bila obična forma s submit gumbom, težavo imam ravno z vklučitvijo js. Razmišljal sem, da bi naredil z RJS in replace_html, ampak mi nekako ne uspe.