wordtracker in overture-različni rezultati

Pri eni frazi mi pri overture orodju pokaže 800iskanj/mesc, pri wordtrackerju pa 2 (predict 3)/dan kar je 90/mesec.
Zakaj taka razlika in katermu naj zaupam?

13 odgovorov

overture

hvala za hiter odgovor.
upam da se ne motš, ker bo od tega odvisen uspeh moje strani

overture jemlje podatke od yahoo-ja če se ne motim ? Se pravi je iskanj še več :D
Za 100% zaupat pa ni nobenemu ;)

Yep! bo držalo overture = yahoo company ;D

ja jest nebi zaupal tolk overturu ker kokr jest vem on jemlje statistiko iz prikazovanja oglasov in menda daje večjo vrednost tistim besedam k se bolš prodajajo.

No ja, jas mam naštudiran na google trends zdaj zadeve za ene par kuk jih je pa pol lepo primerjam pa ni boljšega.

Mislim, da je v tem primeru najbolje sprogramirat statistiko, kjer nam lahko lepo prikaže kateri kluči nam dajo največ traffica in s katerimi se lahko fajn zasluži... Drugače pa take statistike lahko tudi kupite - za vse tiste, ki jim je programiranje tuje.

Ah, to pa že malo bedarije klamfaš... kje boš pa podatke dobil drugje kot od iskalnikov konkretno. Polet tega pa četudi jih nekako izsnifaš ven...

No ja, verjetno pa nepoznaš efekta dolgega repa, glede nato da si povedal isto kot da bi rekel največ iskanj... moreš še sem noter vstaviti parameter kako "težko" je potem do tega enormnega traffica pridet.

hmmm samo nevem zakaj se ti zdi to bedarija? To je najlažji način, da spoznaš prave kluče... Zakaj bi se sploh obremenjeval z wordtrackerjem. Jaz delam vse masovno in imamo narejeno statistiko za Google, Yahoo, MSN. S tem dobro vem kateri kluči dobro konvertirajo in kateri ne.

frisby povedal sem svoje mnenje, in tko delam naprej... ne zgubljam časa z wordtrackerjem ali podbnimi servisi ker se mi zdi to bedarija!

ja statistika je uporabna za tiste ključne besede ki jih že uporabljaš. vendar nekje moraš pa tudi posikati nove KB in ugotoviti katero se ti splača uporabljati. Res je tudi, da ponavadi učinke "dolgega repa" prinese več obiskovalcev in večji conversion rate kot pa masovni obisk iz samo par ključnih besed.