Pridobivanje povezav

Hej,

Videl sem, da se v eni drugi temi odvija debata o tem, ali submitati v direktorije ali ne za pridobivanje povezav, zato odpiram novo temo o tem.

Vasa mnenja o tem, kako pridobivati povezave: So direktoriji dovolj? Mogoce izmenjava povezav (reciprocna ali one-way, mogoce A->B->C)? Izmenjava povezav samo s stranmi iz enake teme kot vasa ali to ni pomembno? Deep-linking ali povezave na root domene? Je pri izmenjavi povezav sploh se vazen PR? In se, in se in se...

Prosil bi, da se vzdrzite objav, ki vsebujejo samo en stavek, v stilu "direktoriji so crap", "samo rewelantine povezave", ampak svoje mnenje tudi obrazlozite ali mogoce celo predstavite kaksen dokaz zanj. Mogoce ste zadevo kje prebrali ali celo uspesno stestirali?

18 odgovorov

Kot je že nekdo napisal v drugi temi, Google ve, da se da na račun direktorijev pridobiti 1000 linkov dokaj enostavno(sploh z avtosubimt programi), zato verjetno daje manjšo vrednost povezavam iz direktorijev. Po eni strani direktoriji ne dokazujejo kvalitete strani, kar je primarni namen googlovega čekeranja linkov. Po drugi strani pa jo, sej spam strani(tiste zelo očite), ponavadi niso sprejete v direktorije.

Verjetno google da prednost povezavam predvsem iz dobrih direktorijev(PR5+), ker ve, da je težko priti kja... Sem pa mnenja, da linki iz direktorijev še vedno šetejejo za PR, če mogoče manj za SERP.

Glede izmenjave... menim, da so te linki malo 'težji' od direktorijskih, še sploh če so one-way... reciprocna ali ABC povezava - linki 100% izgubijo težo, pri ABC verjetno manj, pri reciprocni izmenjavi pa kar veliko(mogoče so manjše vrednosti od direktoriskih linkov?), zaradi programov za avtomatsko izmenjavo, ki ne povejo o kvaliteti popolnoma nič.

Najbolje je, če imamo tako kvalitetno stran, da imamo one-way linke kar tako... To pa je danes težko, tako da bom ostal kar pri direktorijih in izmenjavi. V mojem projektu(HighPR se bo videlo, kakšen PR se da dobiti z izmenjavo, direktoriji in okoli 5 linki iz mojih strani(Pr3 in 4).

Ja, vsi svetujejo, pisite dobro vsebino in tako boste pridobili naravne povezave. Kaj pa ce si v visoko komercialni nisi, kjer ti nihce ne zeli dati povezave naravno, ker so tako ali tako vsi tvoja konkurenca. Kako v tem primeru pridobivati naravne povezave? Ce pises se tako dobro vsebino, v tem primeru teh povezav ne bos dobil.

Folk pozablja dobri stari email. Dosti povezav sem si pridobil na ta način. Prosil sem pač za link, ker sem videl, da imajo lastniki spletne strani povezave do sorodnih in to so bili vse one-way linki. Še zmeraj se odzovejo, še posebej kaki starejši ljudje, ki nimajo strani zato da bi služili.

Drugače pa direktoriji res ne morejo škodit in ene par jih ima tudi notranje strani z PR. Tko je PR si nabijaš če hočeš prodajat linke in tudi strani z višjim PR botek večkrat obišče in prej indeksira kar imaš novega na strani, zato se splača.
Mislim, da je pomembno imet nekaj povezav iz strani, ki so po vsebini podobne tvoji in tam tudi baje ni pomemben toliko PR.
Za komercialne stvari pa kakšen press release verjetno pomaga pa če prodajaš izdelke poskrbiš da pridejo na froogle in tudi nekaj direktorijev, kjer lahko vpišeš izdelke za prodajo obstaja....

Reciprocal links nikoli nisem izvajal. Če že sem zmeraj delal 3-way linke kar je malo težko. če imaš samo eno stran :D zato hitro na delo .... ;)

Ravno pred dvema dnevoma mi je en "link master" ene strani poslav mail, nad kterim sem biu res zgrožen, čeprav je dobra praksa. Za iskanje strani uporabla allinurl tag, potem pa se predstavi kot linkmaster strani, in mal razloži v 2 vrsticah zakaj linkanje in model hoče link iz tvoje strani, on te bo pa dau na linkfarmo kot sem mu poslal v odgovoru. Vglavnem on naj bi dal link na stran, kjer ima partnerje, ta stran ima 10 pagov partnerjev in na vsakem jih je 100 ali več (na prvi strani recimo vsaj 300-400 linkov od oke).

Hehe ja so pacienti. Sam sem pošiljal maile samim takim 50+ ki so imeli svojo sliko na straneh. Strani so bile dizajnirane no ja saj veš - 90s ampak relevantne ... in ravno ti ljudje so dali povezavo gor in odgovorili na email.
Tko da allinurl in iskat matorce ... taki so prijazni ... od nas verjetno redko kdo sploh odgovori na tak email. Vsi pač prodajamo nekaj, medtem ko "starci" entuzijasti to delajo iz drugačnih razlogov....

Moje mnenje je: direktorije google vrednosti minimalno, ker se je to preveč avtomatsko submittalo. Prednost imajo one way linki, ker se je le tako težje nalinkati...(sploh če je stran komarcjalnega namena). Google gleda tudi na kvaliteto linka in na koliko se sama stran obnavlja, zato imajo posebno prednosti "articli", ki ga objavi določena stran s tekstom in root linkom, ter linkom poddiriktorija!

Vini po mojih iformacijah in izkušnjah se zelo dobro odreže, če imaš 4 različne strani, kjer jih med seboj linkaš (one-way), strani pa so istega tipa denimo samo adult, pills, watch... Vse 4 strani je potrebno locirati na 4 različne serverje, ter jih vsakodnevno osveževati (ročno - vpisovanje niš ,articlov in podobno, avtomatsko - parsanje, RSS)! Samo moja opažanja...

Ja to je dobra, sem že enkrat jas žical tiste stare strani ki majo dober position za nakup ko je res kak stari lastnik :D BTW, a si deval nazaj linke al si sam za link prosil?

Samo poslal sem email z mojo stranjo in prosil, da povežejo, če se jim moja stran zdi uporabna in zanimiva. Odziv je bil tako kakih 30% če se prav spomnim .... Sam na njihove strani nisem linkal

imojster, se strinjam s tabo, da lahko dobis od kaksnih oldschool webmasterjev se vedno one-way linke... kaj pa ce si res v taksni nisi, ki je ti oldschool webmasterji ne pokrivajo?

Mactron, govoris o tem, da si vse relevantne linke ustvaris sam, ali da pac te tvoje stiri strani uporabljas za izmenjavo povezav (A->B->C varjanta)? Si povsem preprican, da Google ne zna matematicno ugotoviti sheme po kateri izmenjujes povezave, kjer sta A in C strani vedno enaki, spreminja se samo B? Jaz nisem. Sam sicer veckrat uporabljam podobno taktiko kot ti, ampak dvom ostaja :)

Tako šemo google sigurno prepozna ... Sam sploh nimam svojih strani ne vem kako polinkanih med sabo. Ponavadi ko vržem novo stran ven vržem link na forum kjer je botek vsak dan in je indeksirana v dveh dneh (google, msn )... potem skinem link in začnem z direktoriji ....... to se za msn in google zmeraj obnese medtem ko yahoo še nisem poštekal. Sem pa prejšnji mesec videl preko 2000 referrals z ask.com in ni mi jasno s čim sem začel tam rangirat visoko. Ni mi jasno kdo ask.com sploh uporablja vendar izgleda kot da ima kar veliko bazo uporabnikov .....