Novi projekt

Evo, zdej sem se odloču, da bom naredu nov projekt in sicer

 1. Izbira, ter nakup domene .com, .net, .info
 2. Postavitev CMSja
 3. Izbira niš
 4. Nakup "text writterjev"
 5. Pisanje articlov
 6. Submittanje articlov (lista 350 aktualnih strani)
 7. Ureditev strani
 8. Promocija (Gads,Clickbank,Overture)

Sicer na strani bi bli produkti, ter strani kot so survery, dating, make money, casino, download... Vsak dan bi napisal 5-10 articlov, ter jih poslal v najboljše article strani in directorije. S tem bi pridobil precejšno število linkov, ter traffica. Kasneje ko bi bilo na strani cca 500 različnih articlov bi zadevo promoviral v znanih sistemih. Poleg tega pa bi poskrbel še za bookmarking ter social bookmarking ter nekaj pay linkov, one-way linkov ter exchange! :) Mislim, da bi zadeva v roku pol leta lepo zaživela... Vsaj upam

Kakšna so vaša mnenje, pripombe krkol drugega glede tega podviga...

-lp-

11 odgovorov

Zanima me okvirno nekaj stvari:
- ali gre za neko vsebinsko področje, ki ga dobro poznaš ali se spuščaš povsem na novo področje
- boš uporabil večinoma svoj software ali open source / plačljive rešitve in katere
- okviren budget projekta (predvsem za pisce besedil)
- okviren vložek delovnih ur

 • Zadeve sicer poznam dobro saj sem v tem že nekaj časa. Ampak naredil bi page za vse, da imam na eni domeni veliko vsebine z dobro ponudbo. Mislim, da izkušenj imam dovolj tako, da se zaradi tega projekta nebi ustrašil.
 • Glede CMSja se še nisem kaj veliko odločal. Pač izbral bi nek CMS, ki mi je všeč na izgled ter administrativno (če ima kdo predlog z besedno na dan).
 • Pisce bi poiskal na internetu, cene so približno od 7-30$ na article. Article navadno vsebuje 400-650 besed. Z ceno je pogojena kvaliteta articla.
 • Na projketu bi delal vsak dan po 5,6 ur, poleg tega pa bi mi lahko še kdo pomagal...

Mactron glede na to kako si zastavil vse skupaj ne vidim razloga da ne bi bila stran uspešna ;)

Ha nikol ne ves kaj se zgodi... lahk se internet pogrezne sam vase :P

hehe če se internet pogrezne sam vase potegne še vse ostalo za sabo tako da je pravzaprav vseeno :D

Moje mnenje, če misliš na eni domeni in enem projektu med od zdravja, od športa, do nevem kaj še... to se mi zdi bedno. Si mogoče to mislil?

Drugače če misliš toliko dela vložit v to, more skoraj zagotovo uspeti. :P

Glede CMSja se še nisem kaj veliko odločal. Pač izbral bi nek CMS, ki mi je všeč na izgled ter administrativno (če ima kdo predlog z besedno na dan).

Če nimaš kakega svojega CMS-ja in potrebuješ veliko funkcionalnosti (kategorizacija člankov, forum, oglasi, chat, imenik, foto album, web shop ...), ki naj imajo hkrati še poenoten design (za nekaj deset $ lahko kupiš profi lepe designe), je po moje najboljša Joomla. Na ta način lahko na hitro izgradiš veliko, je pa res, da ne pridobiš ravno veliko znanja, saj programirati praktično ni treba ... kvečjemu popraviti kak template ipd. Je pa v vsakem primeru treba nekaj časa, da v Joomli spacaš lepo zadevo ... kar pride out of the box je le za silo ....

Plug-ini
http://extensions.joomla.org/

Slo podporna stran
http://www.slojoomla.si/

Design templates
http://www.rockettheme.com/
http://www.joomlashack.com/
http://demo.webrevolution.org/

Ja joomlo poznam, da bi delal svoj CMS se mi pa zdi zamudno, ter brezpomena, vsaj na začetku. Ko bo traffic pa si bom umislil še svoj CMS, ter značilno grafiko....S tem, da bi programiral trenutno pa je samo izguba časa, ker če mi projekt ne uspe sem stran vrgel recej ur dela za programiraje!

Drugače pa hvala za linke

Ce mislis samo clanke objavljat na strani, pa res ni potrebe po kaksnem hudo kompleksnem CMSju, nekaj takega, ki bo skrbelo za prikazovanje clankov pa ja lahko sprogramiras prej, kot Joomlo (ali katerikoli drugi CMS) naucis, kaj tocno bi ti hotel od nje...

Nisem lih ljubitelj programiranja, ker mi je zamudno :) Sej če bi se lotil bi naredil, sam če je lažjekupt :P