Neizpolnitev naročila. Kaj lahko naredim?

Pred tedni sem vstopila v kontakt s ponudnikom spletnih modulov. Ker moja banka ni podpirala Bankarta, sem tudi menjala banko, ker da bi bilo kartično poslovanje hitreje urejeno, nisem mogla čakati na odobritev za Braintree in podobne zadeve. Sem raje vzela slovensko zadevo.
No, račun sem plačala takoj, ko ga je izdal. Nato je bilo potrebno čakati Bankart ene 3 dni.. In po tem roku je gospod izginil. Ne javlja se na telefon, ne odpisuje na email, na FB...
Glede na to, da sem storitev plačala, dobila pa ne, kaj lahko naredim?
Da izpada dohodka zaradi preferiranja kartičnega plačevanja iz strani strank sploh ne omenjam...

19 odgovorov

Dobrodošla v slovenski svet podjetništva. Obstaja sicer določena možnost, da se je človeku kaj zgodilo.

Predlagam, da mu posljes uradni dopis, s priporočeno pošto in istočasno se po mailu v katerem reklamiras racun, da storitev ni bila opravljena v dogovorjenem roku oziroma sploh ni bila opravljena in zahtevaš denar nazaj in zagrozis s tozbo.

Ce to ne bo delovalo boš verjetno morala stopiti do odvetnika.
Kakšen je znesek? Je bil samo ustni dogovor ali imata kaj pisno , recimo na emailu ali pogodba?

Preveri, če je človek ok, se pravi, poklici iz druge stevilke (ne skrite) in/ali poslji povpraševanje za storitev iz drugega emaila, tako da vidiš, če ti odgovori.

6

Blondberry, ta podjetje sem jaz ustanovil, nato ga je prevzel in odkupil moj dober prijatelj. Jaz sem v tujini in.fizicno ne morem tja v pisarno, bom pa takoj uregiral. Sem videl ze na FB Wordpress grupi in se mi.je zdelo cudno.

Javim feedback. Mojo telefonsko sem poslal na ZS.

18

Bom počakala, da Roky urgira, če pa ne bo nič, se pa lotim tega po pravni poti. Teh 100e za modul in 70stroškov za menjavo banke bi že požrla, ampak to, da sem že v štartu zaradi tega izgubila stranke, pa ne.
Hvala

12

Okej, update je tak, da moj.prijatelj Matej doma lezi in fizicno ne more nic. Poznam to zadevo, ko se mi je pri boreliji / epstain virusu zgodilo, da sem za 2 mesca oblezal.

Ne vem kaj je z Matejom, ker sem dobil njegovo mamo, ki je trenutno v sluzbi in ko pride domov mu bo.predala moje vprasanje kaj se dogaja.

Glede placila. Ce je nujno, mi.poslji TRR in znesek, dodaj.gor se npr. 50 eur stroska za komunikacijo in ti bom jaz vrnu (mi izdas racun na moj s.p.).

Glede strank, razumem in mi je zal, a se zgodi visja sila. Najbolje, da poisces modul na tujih marketih ali tukaj na forumu, ker mogoce bo Matej se nekaj casa neodziven. Sicer bomo skusali dobiti nekoga ki bo osnovo postimal oz. Vsaj refundal, ampak lahko traja in ne zelim.upocesnjevati tvojega posla.

Sicer z Spletnimmoduli.si pravno nimam nic, cutim pa custveno vez do mojega preteklega dela in pomoc prijatelju. Na ZS je tudi telefonska kamor me lahko poklices, ce je se kaj za resit.

Hvala za razumevanje.

34

@blondberry in @Roky glede na to, da sem včasih tudi jaz delal na teh modulih, lahko jaz ponudim pomoč v obliki implementacije, če še potrebujete.

2

Hvala @tsu, pomoje si zamesal spletnisistemi.si in spletnimoduli.si. Lepo od tebe :)!

2

No ja, v spletnih sistemih sem začel svojo kariero s plačilnimi sistemi :)
Če bo potreba po pomoči, me pa pingni.

5

blondberry, nočem pametovat in moralizirat, ampak mogoče šola za naprej.

Mission critical modul si naročila pri espeju za cca. 100€, pričakuješ pa "enterprise" storitev s povračilom oportunitetnih stroškov in nevem kaj še vse?

Meni se zdi ponudba na tej strani korektna, celo zelo poceni. Ampak ob teh cenah in supportu, ki je zadaj je jasno, da se lahko kdaj kaj zalomi. To enostavno vzameš v zakup.

Enako velja za ljudi, ki vzamejo poceni s.p. računovodjo, pa se potem pizdijo, ker zboli, nima nikogar, da bi ga nadomeščal in ne more oddat DDV obračuna na podlagi njihovih zadnji hip oddanih papirjev. Pa ljudi, ki vzamejo hosting pri manjši firmi ali s.p.ju pa se čudijo zakaj med prazniki traja malo dlje, da koga dobijo na telefon ob izpadu serverja...

Poceni storitve so odlične za določen krog ljudi, ampak so poceni z razlogom. Za tiste, ki želijo imeti v pogodbe penale in povračilo oportunitetnih stroškov, 100% uptime itd. pa obstajajo podjetja, ki ti z veseljem vse to ponudijo in seveda tudi zaračunajo.

25

Tako, danes je bil urejen refund, gospod se je javil - je zbolel in je bil upravičeno odsoten. Vse je ok, zadeva je bila zaključena z dobro voljo.

Sasok, vem in nikoli ne iščem najcenejše možnosti, sem pa iskala najhitrejšo in sem za gospoda dobila priporočilo, zato tudi nisem iskala naprej.

8

No tudi sam imam tako izkušnjo, da kar nekaj časa ni bilo in še vedno ni supporta in sicer za DPD modul. Kaj lahko naredimo?

Za refund se mi niti ne gre (čeprav sem v zadnjem mailu poslal, da ga želim, po 1 mesecu neodzivnosti), ker bi raje delujoč modul, je pa problem, ker ne vem kje dobiti DPD API - woocommerce modul.

Če je fant zbolel, mu pa želim hitro okrevanje.