Uvoz kozmetike iz Kitajske in prodaja brez zaloge

Prebral sem si stare teme na to tematiko, vendar nisem našel odgovora. Imam idejo, kako preko spleta učinkovito tržit par zanivih krem iz Kitajske in bom vesel če ve kdo odgovor na spodnja vprašanja.

  1. Da si ne bi prehitro delal prevelikih stroškov, bi prvo probal dry testing (trg EU). Vem da prodaja izdelkov brez zaloge ni dovoljenja, zato me zanima kako imajo to rešeni drugi, ker vem da je dry testing kar pogost.

  2. Imam sicer podjetje v drugi panogi (programiranje). Nisem pa še nikoli uvažal in prodajal izdelkov, ne poznam predpisov in ne želim biti odgovoren. Zato sem razmišljal o dveh opcijah:

    a) Kitajskega prodajalca vprašam ali mi da kontakt kakega distributerja iz Evrope. Z distributerjem se probam dogovorit, da on pošilja izdelek in račun stranki. Jaz pa postavim trgovino in tržim. Sem tako le posrednik, v zameno dobim del marže. A je to običajna praksa?

    b) Podobno kot a opcija, le da se za ta način zmenim že direktno s kitajskim prodajalcem. Da pa ne bi poštnina trajala predolgo, bi prodajalec večjo količino poslal k meni na firmo, jaz pa bi potem razpošiljal iz Slovenije naprej. Ne vem pa ali je to pravno sploh izvedljivo in kako je glede carine, če pravno ostane prodajalec iz Kitajske, jaz pa le razpošiljam.

Hvala

1 odgovor

2 2

Uff, ja glede kozmetike. Nikakor se ne it s Kitajsko, če se že greš imej zagotovo narejene vse možne teste, da je izdelek skladen. Kitajska se sliši zlato, ko bo enkrat začela inšpekcija bolj poostreno nadzirati in bo dejansko delovala. Bodo padale visoke kazni. Predvsem te nizkocenovci bodo dobivali takšne kazni, da glava peče.