Je imel Google novi update?

Po mojem mnenju je imel Google včeraj neki update. Kljub temu, da imamo v našem podjetju veliko strank in veliko lastnih strani, kjer vsakodnevno vidimo premike, nam do sedaj ni uspelo ugotoviti zakaj so nekatere spletne strani šle gor, nekatere dol.

Zanimivo je, da je moj blog https://www.tomazgorec.si šel pod 75 besedami gor in pod 11 dol. Povprečno poboljšanje pozicije je bilo za 3,62 pozicije. Obratno pa se je zgodilo s spletno stranjo https://www.preberite.si, ki je padla pod 74 besedami in je šla gor pod 14 besedami. Tukaj je bil povprečen padec kar 6,39 pozicije na ključno besedo.

Naredil sem si spisek strani, ki so šle gor in spisek strani, ki so šle dol in poizkušal najti kakšno vzporednico. Žal jo nisem našel.

Zelo nestrpno čakam jutri, ker me zanima kaj se bo zgodilo. Bo vse ostalo, kakor je ali bodo korekcije nazaja proti pozicijam, kot so bile par dni nazaj.

Je kdo od vas prišel do kakšnega zaključka?

Nazadnje urejal Tomaz (6. maj ob 12:51)

1 odgovor

Ja, 4.5 je bil update, ki še vedno traja. Kaj točno je vzrok za gor ali dol zaenkrat še ni jasno.
Tukaj lahko najdeš več informacij https://searchengineland.com/googles-may-2020-core-update-was-big-and-broad-search-data-tools-show-334393

1