WooCommerce Multilingual - WPML Alternativa

Zdravo,

Na spletno trgovino bi dodal poleg slovenskega še angleški in pa nemški jezik, pa me zanima katere plugine priporočate. Sicer sem našel WPML pa se mi zdi licenca precej draga za tistih nekaj artiklov...

Kako se obnese qTranslate-X ?

Hvala...

5 odgovorov

Enkrat sem raziskoval za global cart na woocommerce, kjer ima Magento 1.x (2.x ne poznam dobro) neznansko prednost.

Moj zapisnik:

https://wooglobalcart.com/
https://wpml.org/documentation/related-projects/woocommerce-multilingual/
https://woomultistore.com/

Multi site natural:
https://wisdmlabs.com/blog/woocommerce-work-wordpress-multisite/

Kar se tiče qTranslate so bili nekateri bolj navdušeni nad LocoTranslate zaradi hitrosti.
WPML so govorili, da je počasen.

1

Obstaja v SLO Woo strokovnjak, ki ima kaj izkušenj z

  • lokalizirane domene example.si, example.at, example.de ali example.com/sl, example.com/it, example.com /de
  • Woocommerce + WPML, multisite, ali ločene inštalacije

?

1

Jaz definitivno nisem woo strokovnjak ampak useeno imam postavljeno WPML (ločene domene .it , ,hr , .si, ) več currencijev itd. Mogoče lahko pomagam?

nimam pa multisite.

Til, lahko prosim malo več poveš v smislu hitrosti, zakaj WPML proti Loco, gTranslate, multisite, kako rešuješ kopiranje produktov med posamezniki stranmi / domenami, kako rešuješ avtomatizacijo za posamezni site, ločeno, skupno ...?

Hej,

Smo prešli na multisite po težki odločitvi. Eno leto smo bili na WPMLju kot napisano. WPML ni isto kot Loco, WPML ima "svoj loco" in sicer string translate. WPML daje funkcionalnost multilanguage bloga. Kopiranje produktov, itd. je z WPML precej enostavno, majo pač vmesnik preko katerega prevajaš, zelo newbie proof.

Na multisite nam je to edini problem trenutno, ki ga niti ne bomo reševali, ker je zanemarljiv. Pač na multisite sedaj dodajo vsak izdelek na novo, pazimo na SKUje in je stvar rešena.

Slabosti WPMLja so:

  • počasnejši sajt (zdaj imamo cca. 0,5s hitreje z rocket cachom (vse vklopleno) res pa je da orderje smo pustili na legacyu
  • vsak plugin mora biti podrpt z WPMLjem, kar v veliki večini so, ampak sam sem imel vedno probleme s plugini, ki ti integrirajo preko plugina nek tretji service ... recimo beeketing (primer, ga ne uporabljamo)
  • Mailchimp je sicer podprt z WPMLjem (preko mc4wp plugina) ampak ne podpira pa avtomatizacije glede na language (torej recimo, da bi hotel delat abandon cart preko mailchimpa - pozabi)
  • Vsi drugi mail service providerji boš imel težave ... recimo mi smo šli na SendinBlue in prišparal 100€ mesečno ... na trenutnem obsegu emailov (ko bo več, bo še več :))

Multisite prinaša druge izzive, enega sem že omenil, drugi pa je sledenje zalog, mi to rešuje z MetaKocko, smo jo imeli že prej tako, da ni ne vem kakšnih težav.

Odvisno kaj želiš, recimo jaz moram vsak "nov stuff" sprobat in zarad WPMLja mi je bilo to dostikrat onemogočeno. Tako, da moje mnenje:

  • multisite (ali pa čisto ločene inštalacije)
  • loco translate (imamo sedaj, beri: to je za prevajati različne stringe - recimo teme ponavadi niso v SLO jeziku)
  • rocket cache
1