Google AdSense napačno zaznava porn

V zadnjih nekaj dneh se mi je že dvakrat zgodilo, da sem od Google AdSense dobil sporočilo, da se na enem mojem spletišču na nekaterih straneh nahaja porn. Tole pride v mailu:

In the last 24 hours:

New violations were detected. As a result, ad serving has been restricted or disabled on pages where these violations of the AdSense Program Policies were found. To resolve the issues, you can either remove the violating content and request a review, or remove the ad code from the violating pages.

V AdSense vmesniku potem najdem seznam strani, jih označim in pošljem v review. Saj mi jih ponovno aktivirajo, ker na spletišču res ni porna (je food oriented), pa vseeno.

Se še komu to dogaja? Kako Google to detektira? Je to avtomatika, ali mogoče tudi kakšna prijava? Razmišljam, če mi mogoče kdo nagaja.

Dobesedno jemljejo "food porn" :) –

3 odgovori

Jaz to dobivam na mesečni ravni in se sploh več ne semiram. Očitno je dovolj že beseda kondom, da se vklopi njihov algoritem.

1

Jaz sem dobival ta opozorila, ker sem imel linke na erotična masažna olja :) –

Zanimivo. Me pa res zanima, kaj točno na spletišču s hrano vklopi njihov algoritem. :) –

Da dam še jaz update- tudi meni se je na strani, ki ni povezana z odraslimi vsebinami danes pojavilo obvestilo.

1

To se je meni pričelo pojavljati zadnji teden, prej pa nikoli. In to za članke, ki so stari 6, 7+ let. Očitno imajo nek nov algoritem.

1