Izvoz izdelka v exYu

Ima kdo izkušnje z izvozom izdelkov na področje exYu?

Imamo produkte, ki bi jih radi iz Slovenije (ker imamo tukaj že vzpostavljen proces) pošiljali direktno strankam tudi na področje balkana (predvsem Bosna, Srbija, Črna gora). Težava je, da produkt ne more na letalo, ker je klasificiran kot nevaren zaradi možnosti eksplozije (nerealno, ampak pravila tako pravijo).

Možnosti, ki jih vidim so:
1. logistika v Sloveniji in kurirsko podjetje, ki nudi prevoz po cesti in ima lastne ali partnerske povezave v omenjenih državah
Takega podjetja žal še nisem našel. Vsi pošiljajo z letalom. Dobavitelj iz EU, ki ima sicer tudi dropshipping pravi, da pošljejo z DHL in da gre po cesti. Meni DHL pravi, da gre vse na letalo. Edino TNT sem našel pri nas, ki pravi, da po dogovoru lahko gre s cestnim transportom, ampak cene so previsoke - po 30eur na paket. Torej ne moremo tako pošiljati vsaki stranki posebej.

  1. logistični partner v vsaki od držav.
    Torej pošljem tja en paket. Tudi če je poštnina takega velikega paketa 30eur to ni problem. Tam se pač razpakira in odpošlje lokalno. Nisem še iskal ponudnikov, če ima kdo kakšne izkušnje so dobrodošle.

  2. Vzpostavitev lokalne poslovalnice v vsaki od držav
    Mini poslovalnica, ki bi opravljala prevzem in razpošiljanje robe, dodatno lahko še komunikacija s strankami ipd.

Jasno je, da mi je z vidika stroškov najbolj ugodna opcija 1 in najmanj opcija 3, ki predstavlja resen podvig.

Če nisem slučajno koga pozabil sem kontaktiral praktično vse ponudnike door-to-door dostave pri nas in zaenkrat nisem našel rešitve, ki bi omogočala odpremo direktno iz Slovenije k naslovniku.

Torej mi ne preostane drugega, kot da poiščem variante okoli opcije 2?

2 odgovora

Pošta Slovenije na ta področja tudi transportira z letalom?
Kajti pred nekaj leti so prišli z dokaj ugodno ponudbo za pošiljanje paketov na področje ex yu.

ja, rečeno je bilo da vse samo na letalo