Spletna trgovina - pantheon

Zdravo!

Zanima me, ali je morda komu že uspelo povezati PHP in Pantheon.
Imamo spletno trgovino v PHP in bi radi, da se naročilo prenese avtomatsko oz. na klik v Datalabov Pantheon. Če si prav predstavljam, bi moral v spletni trgovini izdelat nek vmesnik, ki bi se povezal direktno na Pantheonovo podatkovno bazo MS SQL, ter vnesel podatke direktno v tabele?

16 odgovorov

MI smo to delal + vem, da je imel spletni sistemi neko povezavo.

Če boš šel sam delat se moraš prijaviti v njihov developer program - http://www.datalab.si/partnerji/razvojni-partnerji/, kar pa pomeni €€€€

1

Hvala za info. Ob tem se sprašujem, ali ni dovolj samo konektorska licenca?

Najboljši naslov: www.panlab.si

ms3 hvala, sem jim že poslal mail.

Dela brez problema, sem postavil nekaj trgovin

1

kelvan, kaj dela brez problema? Lahko malo več napišeš na kakšen način si rešil? Hvala!

Konektor licenca je samo 'pravica' da se na pantheon bazo poveze in z njo komunicira kaksno drugo orodje/klient kot pantheon klient. Ta licenca nima "uporabniskih funcionalnosti'.

Gaber hvala za odgovor!
Naj povem, da sem že bil v stiku s PanLabom, ki ponuja točno takšno rešitev, ki jo iščemo, tako da se bomo najbrž odločili za njih.

Za povezavo z MSSQL serverjem uporabljam kar ODBC, ker je z native in MS komponento več težav kot benefitov :)
Za pregledovanje (select) uporabljam built-in viewje ali pa kar custom selecte, za zapisovanje pa sva se s skrbnikom/vzdrževalcem odločila, da zaradi varnosti raje spiše stored procedure ali pa vsaj pripravi neke wrapperje okrog obstoječih procedur

1

V čem je pa fora te dev licence? Se brez tega, oz. kakršnega koli plačevanja lahko povezuješ na bazo in izvajaš querye (vsaj read, če že ne write)?
Če mi je ratalo SAOP poštekat brez docsov bi mi tudi Pantheon... štirimestno število za docse pa ne mislim plačevat