maili letijo v spam

Pozdravljeni.

Po dveh letih delovanja spletne trgovine, so začeli emaili o povzetku naročila in stanju le tega leteti v gmailu v spam.
Ali so bile posodobitve kakšnih filtrov pri gmailu? Ali pozna kdo kakšen nastavek kako popravit nastavitve da se to nebi dogajalo?
Res da pošiljamo 1x na mesec tud newsleterje iz istega naslova, vendar pri statistiki ni označeno da bi kdo emaile označil kot spam.

hvala za pomoč

lp

7 odgovorov

Ce imas HTML predlogo emaila, odstrani styling - tabele, bg, slike... naj bo HTML le za pozicioniranje elementov, izgleda pa kot mail, ki ga posles iz GMaila.

Max 3 slike, velikost max 400px visina oz sirina. Max 3 linki. Za zacetek probaj z 0 slikami in 0 linki. Obvezen unsubscribe link. Poglej se head maila, ce validira.

Porocaj.

2

razumem da gre newsletter v spam...ampak povzetek naročila ne vsebuje nobene slike, nekaj malega stylinga to pa je to...

Najprej poskusi identificirat kje je problem s temle toolom: https://www.mail-tester.com/ potem pa naprej.
Bom pa ugibal: shared hosting, Wordpress, nazadnje updejtan pred par leti?

2

V Gmailu pojdi v Spam folder in odpri email, ki se je znašel tam - takoj na začetku emaila je pojasnilo, čemu je email v spam folderju: http://www.whatcounts.com/2012/03/gmail-spam-warnings-and-their-meanings-for-email-marketers/

Preveri tudi: https://support.google.com/mail/answer/180707?hl=en

Za začetek lahko spremeniš statične dele vsebine in pa subjecte emailov.

3

sporočilo od gmaila:
Ugotovili smo, da je veliko sporočil, poslanih iz domene triton.dnserv.com, vsiljena pošta.

verjetno zna biti tukaj problem v share hostingu?

Mailgun
Mandrill
Sparkpost
...

1

hvala za nasvet, bom raziskal...