Do cenejšega PBN gostovanja s cloudflareom

Vsi, ki so kadarkoli delali lasten PBN so spoznali kako drag šport zna to biti, posebaj ko pride do gostovanja. Tudi če uporabljaš 1$ gostovanja, se kar nabere. Ampak če se spoznaš na PBN, tako ali tako nočeš uporabljati 1$ hostov, ker so lahko veliko dražji kot si misliš.

Zasledil sem kar nekaj testov, ki potrdijo moje izkušnje. PBN strani so 3-4x pogosteje deindeksirane kot na kvalitetnejših ponudnikih. Najpogostejši razlogi so počasni, nezanesljivi strežniki (pogost downtime) in dejstvo, da je običajno na istem IPju kup drugih PBN strani in tako malce pokvarijo sosesko. In vsaka stran, ki je deindeksirana je stran vržen denar (domena+gostovanje+whois+vsebina). Če se odličite za poceni gostovanja vsakakor naredite reverse IP look up in poglejte v kaki soseski ste in če je shitty, zahtevajte denar nazaj in poskusite drugje.

Tudi najcenejša kvalitetna gostovanja so takoj 3-5x dražja. Tu marsikoga zamika, da bi na istem gostovanju postavil več PBN strani, kar pa je slaba ideja. Razen seveda če iz teh strani ne linkaš na isti money site, ker to je pol velik foot print. Torej, kako to rešiti?

Pred parimi tedni sem zasledil metodo, ki sem jo začel počasi implementirati in kot kaže mi bo uspelo zmanjšati strošek gostovanja za cca 20-25%. Trenutno kaže super. Celotna zadeva razložena v tem članku http://lionzeal.com/cloudflare/ Vir je zanesljiv.

Povzetek:

  1. Namesto, da za vsako domeno kupimo novo gostovanje, uporabimo isto (seveda, v kolikor imaš multi site paket). Da stran nima isti IP in nameserver, se uporabi cloudflare (free paket seveda). Tisti, ki ste kadarkoli uporabili cloudflare veste, da dobiš CF-ov nameserver in CF ti tudi zakrinka originalnega hosta in izgleda, kot da gostuješ na povsem drujem IP-ju.

  2. Sevda zadeva ni povsem brez footprintov. Footprint je CF-ov nameserver in IP. Zato je pomembno, da za vsako stran ustvarite nov CF račun, saj tako dobite drugačen IP in drugačno kombinacijo njihovih nameserverjev. V kolikor se zgodi, da dobite isto kombinacijo (kar se naj ne bi dogajalo) enostavno naredite nov račun. Trenutno imam cca 7-8 CF računov (2 za money site, ampak iz drugih razlogov) in se mi IP ali NS še ni ponovil.

  3. Namestitev CF in brisanje footprintov je res enostavno in vzame le nekaj minut. Vsa navodila kako vse skupaj nastavit in poskrbeti da ni nobenih footprintov najdete na originalnem članku. Preberite si natančno, ker je ključno da je vse ok narejeno.

  4. Seveda ne boste zdaj mogli na enemu multi site paketu (npr hostgator, site ground...) gostiti cel PBN v kombinaciji s CF. Na ta način je varno imeti max vsako 4. ali 5. stran. Kar pa je vseeno 20-25% prihranek.

Je kdo od vas že probal to metodo?

7 odgovorov

Micken sem pa razocaran da si to sele zdaj pogruntal :) Uporabljam in deluje. Ampak ne za vse primere.

21

domena.com:2222 ponavadi razkrije server ip, kakor vem, se pa ne da preprecit tega...

1

Na cloudflaru treba pravilno nastavit pa se ničesar ne razkrije

1

someone123:
Na cloudflaru treba pravilno nastavit pa se ničesar ne razkrije

Mogoče lahko poveš kaj točno je treba nastavit (poleg CDN), da se ne razkrije?

Ta sistem je vredu, ampak večina IP-jev se razlikuje po B-classi, in tudi vsi imajo nameserverje od cloudflarea.
tako da ravno idealen način pa ni

1

Mi smo napisal blog post na to temo: https://blog.easyblognetworks.com/2016/research-two-thirds-pbns-cloudflare-leak-real-ips/

tl;dr: Treba je pazit še na en kup dodatnih zadev, vse pa je odvisno od tega, koliko si paranoičen.

Seveda sem pristranski, a imamo nekaj zgodovine, tako da z gotovostjo trdim, da IPji od večjih ponudnikov niso občutljivi na "bad neighbourhood". Mi nismo še imeli množične deindeksacije na nobenem IPju. Tudi na to temo smo pisali blog post.

6

Če stroška domen in hostinga na diverzificiranem portfelju hostov ne moreš zlahka pokrivat je nekaj narobe ali s prihodki ali pa z močjo PBNa.

Sam sem v nekem obdobju hostal na 200+ hostih. Z lahkoto se je pokrival strošek. Treba je bilo samo narediti svoj admin, da sem lahko kontroliral vsak downtime, ves content, linke, idt.

Z leti sem zadevo zreduciral, ker me je minila paranoja, na samo cca 70 hostov s katerimi imam manj problemov, izdajajo račune itd itd. Moj strošek je nekje v povprečju $70/leto na acc. Niso to ravno $1 hosti, ker ti ponavadi ali se podražijo naslednje leto, ko satan ali pa odpadejo in jih čez leto več ni.

En paket bom vzel še pri D.J. za dodatno diverzifikacijo, ne bom pa šel dol iz teh hostov, ker ne verjamem samo v eno zgodbo o uspehu. Meni je tisto kar stane EBN drobiž, tisto kar pa lasten portfelj hostov pa malo večji drobiž. Skupaj pa tvori eno zdravo juhico.

1