Mailerlite.com alternativa

Zdravo,
danes so mi po cca. 2 letih plačljive uporabe suspendirali glavni račun (brez predhodnega obvestila), kateri je vključeval 6 podračunov (6 spletnih strani). Torej so vsi podračuni prav tako suspendirani.
Torej ni bil kriv SPAM ratio kateri je zelo nizek imam namreč v povprečju 84% opened ratio (kar mislim, da je ok), na 2 računih sem pošiljal maile dnevno na ostalih računih pa v povprečju 2x tedensko. Pač so se po 2 letih odločili, da moji računi niso v skladu z njihovim TOS.

Skratka, sedaj iščem alternativo podobno MailerLite.com.
Pri njih me je najbolj pritegnilo, da imajo do 1.000 subscriberjev brezplačno uporabo servica, nad 1.000 - 2.500 subsriberjev pa $10 mesečno. Moji računi so v povprečju z 2.500 subscriberji.
Interface zelo odličen ter domač, statistika, drag-and-drop editor, templejti, previev, API ...

Kdor uporablja ali je uporabljal Mailerlite.com ve kaj iščem, predvsem mi je važna cena, interface, statistika drag-and-drop editor, templejti, api.
Kot sem gledal pri drugih so cene različne od 40 in celo do 65 USD mesečno na račun. Glede na to, da imam 6 računov mi je to prevelik strošek.

Gledal sem mailchimp, aweber, getresponse ter sendinblue. Pri vseh sem omejen ali z ceno, ali me omejujejo z dnevno/mesečno število poslanih mailov itd ...

Skratka, ali je kakšna Mailerlite.com alternativa ali vsaj približek? Kaj bi mi pa vi priporočili?

Hvala

22 odgovorov

Update, ker ne morem več urejati teme: obvezno mora imeti še Autoresponder

Sminka se placa - naredi se pa vse tudi s Sendy+Amazon .. posebej odkar je integracija z Zapier, ni vec pametnega razloga za neuporabo :D

ConvertKit ampak je 30 dolarjev na 1000 uporabnikov, kar pomeni da imaš lahko n list in ti ne bodo nič več računalni če bodo uporabniki na različnih listah enaki.

Drugač pa je custom mailerja so lahko še vedno omisliš če so ti stroški prevelki

Tole še zmeri obstaja :D

https://www.phplist.org/download-phplist/

Ja, razen tega, da zgubiš en teden časa in te na koncu ne approvajo ter ne želijo povedati razloga za to :) Meni niso želeli approvati niti, da bi zlezel iz sandboxa na tistih prvih 1000 mailov, da jim dokažem, da je vse legit. Napisal pa sem vse možno v zahtevek (pa menim, da nisem ravno nepismeni moron), vse podatke podjetja, vire mailing baze, šel sem po priporočilih na netu, po njihovih željah itd. + mailing lista se je selila iz MailChimpa, kar je že neka osnova za to, da vejo, da ne gre za ukradeno bazo, kjer bi nalagal nek sumljiv excel.

Ko sem javno objavil, da jih pozivam naj povejo razlog, da mi ne approvajo accounta, sem dobil še en generični odgovor, pod njim pa kar nekaj somišljenikom, katerim ravno tako ne approvajo accounte popolnoma brez razloga.

Tako da, kar se mene tiče, palec dol za Sendy+Amazon. Zguba časa + obupen support.

Kako to misliš 6 podračunov... si imel en account ali 6 različnih?

1 glavni račun, kje je notri 6 računov za vsako spletno stran posebej

Sendy je super.....ce ne gre amazon ses imas pa sendgrid

Tody:
ConvertKit ampak je 30 dolarjev na 1000 uporabnikov, kar pomeni da imaš lahko n list in ti ne bodo nič več računalni če bodo uporabniki na različnih listah enaki.

Drugač pa je custom mailerja so lahko še vedno omisliš če so ti stroški prevelki

Tole še zmeri obstaja :D

https://www.phplist.org/download-phplist/

Če lahko kdo doseže enak % inboxinga, kot ga recimo Aweber in podobni, s custom resitvami, ima pri meni full time placan job.

3

JD dej, oglasi se pri men na kavi, mogoce te lahk se stisnem v "moj" sistem...

Aweber in podobni so izven "custom resitev" ranga, ker majo par perksov, do katerih mi navadni smrtniki ne moremo dostopat (recmo internal deal-i z ISPji, da spustijo njihov volumen cez, loceni porti in/ali VLANi na switch-ih ipd.)

Zdej za neke "sane" stevilke mailov dnevno se da postavit mailer sistem, ogret IPje in nastimat vse PTR, DKIM in ostale kratice, da klapa vse skupi, ampak....

... s tem komajda prides do "normale" kjer zdi vecina igralcev danes... Kjer pa dejansko mas neko sanso za prednost in bottom line po mojem (skromem ampak pravilnem) mnenju je odnos, ki ga mas z listo, ker je to "the thing" od katerga je odvisen al bo sel bralec tvoj mail iskat v SPAM in ga potegnu nazaj v Inbox, kamor pravicno spada, a ne...

Tehnikalije gor al dol, odnos z listo je kjer se skriva inbox % (IMO - itak!)

Vesel petek!

4

Ok, Sendy.co je dejansko skripta, katero naložim na svoj VPS ter skripto povežem z Amazon SES ali Sendgrid. Skripto plačam one time, potem pa preko npr. Amazon SES plačujem poslane maile.
Si pravilno predstavljam?

Kdo pa mi potem odobri ali zavrne mail listo ter se ubada z nepotrebnimi nadalnimi težavami? Amazon SES?

Samo še 2 dni do Black Friday, jaz pa brez mail providerja :D