SMS marketing in pošiljanje sporočil podjetnikom brez soglasja

Pozdravljeni,

Zanima me ali lahko pošiljam SMS marketing sporočila na telefonske številke, katere imajo podjetniki javno objavljene?

Lahko jih kličem in pošiljam email sporočila, ne najdem pa podatka glede SMS sporočil.

2 odgovora

1 1

Načeloma bi lahko poslal, vendar samo tistim telefonskim številkam, ki so objavljene javno in kot številke pri katerih poleg ni naveden osebni podatek (npr. ime in priimek).
Se pravi, t.i. nedifinirane telefonske številke kjer je poleg številke navedeno samo uradno podjetje in ni možno točno razbrati osebe na drugi strani.
Pri tem bi predlagal tudi, da se upošteva pravilo prvega kontakta z možnostjo prijave oz. odjave za nadaljna sporočila. Podobno kot pri pošiljanju e-pošte, pri kateri je po uvedbi GDPR uredbe precej sprememb in pravil.
Seveda je vse odvisno od namena, storitve in odziva prejemnika. :)

1 -1 2

Zakaj za vraga bi hotel kdo prejemati takšna sporočila?

Sicer pa velja podoben princip opt in kot pri mailih.

Sam sem vedno vesel dobre ponudbe tudi, če jo brez soglasja prejmem na email (pravna oseba). Za končnega potrošnika pa je takšen način trženja prepovedan in moteč.

Nisem pa vedno vesel, ko me kličejo in motijo med delom (to se lahko počne). Torej bi bil SMS veliko bolj umirjen način promocije, ker bi se odzvala samo tista podjetja, katera si dejansko želijo sodelovanja.

Imate kakšen predlog kako doseči nove stranke, brez visokega budgeta? Očitno mi preostane samo še vsiljivo klicanje podjetij in neposredni obiski na sedežih. –