ICO kot sredstvo za zagon spletne prodaje

Zdravo,
ali je kakšen startup že naredil ICO za zbiranje $ za spletno prodajo fizičnih produktov?
-Ali bi to sploh bilo smiselno?
-Kakšna bi lahko bila razlika med tem in crowdfundingom na Kickstarterju ali Indiegogoju?

Hvala, Marin

11 odgovorov

Nobenega ICO-ta ne poznam, ki bi prodajal fizično. Večino so platforme, casino, stave, banke in podobno. - digitalne storitve

  • Če imaš dobro idejo, jo dobro spromoviraš, je lahko tudi to zanimivo.
    (reskiraš pa več, kot če bi bila storitev digitalna, zaradi narave vlagateljev.)

  • Kickstarter/indiegogo zbiraš denar za zagon storitve, ali pa kar direktno prodajaš prvim zainteresiranim.
    Pri ICO pa zbiraš denar v ETH ali BTC, v zameno pa dobijo tvoj kovanec + lahko tudi neko storitev, delež v podjetju... Se pravi postanejo kot neke vrste delničarji (bolj podobno kot companisto)
    S tem da se moraš zavedati, da večini je pomemben kovanec, in ne toliko samo podjetje, ker trenutno lahko z ICO-ti narediš bistveno večje donose kot pa s kovanci, ki so že listani na borzah

2

@dostop42: hvala. Ti je kakšen ICO ostal v spominu, da bi bil dejansko uporaben kaj drugega kot špekulacijo za hiter zaslužek?

Je tudi kar veliko kovancev, ki bi jih bilo vredno držati daljše obdobje. Težava sta btc in eth, kjer se vsi bojimo ogromnih padcev (in zato hitre prodaje)

Od novih ICO-tev, so definitivno dolgoročno potencialni polybius, sonm, status (ki pride jutri), wagerr, bancor, quantum project

2

Gledam Polybius. Pravijo, da bodo 20% profita dali ven v dividendah. Na kakšen način (davčno gledano) podjetje izplača ta denar? Ker oni dejansko ne bodo vpisani kot lastniki, ne?

marin:
Gledam Polybius. Pravijo, da bodo 20% profita dali ven v dividendah. Na kakšen način (davčno gledano) podjetje izplača ta denar? Ker oni dejansko ne bodo vpisani kot lastniki, ne?

Dali bodo v ETH-jih.
Davčno gledano, pa nevem kako to gre. Njihova firma jePolybius Foundation OU, registrirana v Estoniji. Lahko da ima Estonija lažji proces.
Veliko ICO firm je ustanovljenih v davčnih oazah, verjetno iz podobnih razlogov

1

Razumem.

V prvih mesecih prihodnjega leta bomo launchali spletno prodajo korekcijskih očal. Lasten brand, približno tako kot Warby Parker v ZDA, le da je za EU in z nekaj dodatnimi izboljšavami.

Razmišlja, v tej smeri, da bi naredili ICO za tokene, kateri imetniki lahko vsako leto enkrat kupijo očala po proizvodni ceni (to je cca. 50% manj od retail cene). To pravico bi lahko tudi podarili naprej kolegom, prijateljem, token pa bi lahko tudi prodali.

Tisti, ki imamo očala, jih menjujemo na približno eno ali dve leti. Po enem letu zato, ker se naveličaš okvirja (ali pa zlomiš), po dveh pa se ti običajno spremeni dioptrija. S časom bomo dodajali tudi druga očala, ne samo običajna dioptrijska, ampak tudi sončna dioptrijska, nato progresivna itd., ki stanejo tudi 200 do 500€ in bi zaradi tega v teoriji vrednost (in cena) tokena morala it gor. Ta pravica, da kupiš po cost price vsako leto, pa je približno tako, kot dividende.

Ali se to sliši v redu ali kar nekaj?

1

Meni, ki imam očala je ideja ql.
Ampak to je one-man opinion.

Predlagam ti da narediš kako anketo. Mogoče še najboljše na bitcointalk ali podobnem forumu.

No ja, fora coinov je da, folk jih drži in upa da bo zaslužil 10x. Enkrat ko bo podjetje uspešno da bo vrednost narasla in jih boš potem prodal.

Crowdfunding pa je ubistvu bolj podporo nekim projketom v katere vrjameš in je edina ugodnost cenejši izdelek in dobava pred ostajo rajo.

Ideja z očali je sicer cool, vendar za to ne rabiš crypto vmes mešat :)

@Tody: nimam v mislih crypto kot crypto, ampak kot "žetone", ki ljudem dajo neke pravice in da te pravice lahko potem (javno) trejdajo.

Kako bi ti drugače tehnično izvedel takšno stvar?

Hotel sem rečt a ne rabiš ustvarit kripto valute za ta name.

Pač tisti ki bo dal 20 eur al kakorkoli že, bo dobil kodo, ki mu bo ob checkoutu znižala nakup za 50%. Potem mu pa na vsake x časa pošlješ mail da ima novo kodo za izkoristit.

al neki :)