Takšen posel imel bom tudi jaz ...

.. je nekoč v reklami nastopil moj bivši someščan Edi Kokšarov :)

Na začetku je vedno začetek in moj začetek te zgodbe se začne z Julijinim prispevkom o zapestnicah. Ker sem (službeno in privat) dosti na spletu (kdo tukaj ni?) sem pred časom začel delati ciljne skupine na FB. Odprem si mail, naredim account, namečem gor nekaj slik in že začnem iskat prijatelje. Recimo, da bom opisal balonarsko branžo (čeprav to ni ta posel o čem bom pisal).

Na FBju sem iskal prijatelje, ki so imeli profilno fotko balon, del balona, fotko iz višine .. tu sem bil prepričan, da so vsi "prijatelji" povezani z balonarstvom ... baza je počasi rastla in prilezla čez 2.500 balonarjev. Dovolj za nek začetek.

Julijin zapis o zapestnicah sem tisti dan trikrat prebral in si rekel "bemo mast, če ne bom probal, ne bom vedel, ali to pije vodo ali ne"

Postavil sem Woocommerce trgovino z enim izdelkom, english language.

Na Alibabi sem kontaktiral 15 proizvajalcev zapestnic in že kar prvi, ki mi je poslal ponudbo je bil izbran .. cenovno in tudi kontaktno, človek se sploh vpraša, če tile tam kaj spijo :). Padlo je prvo naročilo 500 zapestnic .. dve barvi, vgravirano besedilo, logotip ..

Naročil sem vrečke za pošiljanje iz Amazona, poslal sem jih na svoj account na Cheaperandmore.si, nakar mi oni pošljejo v SLO. Pošiljka iz Amazona v SLO stane namreč 39 GBP! Cheaperandmore pa do dostavijo za dobrih 10€, iz Amazona v UK je pa post free.

Plačilo zapestnic preko Paypala na podlagi predračuna in danes sem že dobil fotko mojih zapestnic iz Kitajske, prav tako so že zapakirane in poslane preko DHL.

Z veseljem sem "odprl" štacuno in zbombardiral (ja, spamal) vse grupe v katere sem se z accountom prijavil (ene 40 - povezane z balonarstvom).

KAABOOMMM .. 5 minut kasneje pade prvo naročilo in jaz padem s stola .. 2 zapestnici prodani v Nemčijo. Tudi, če naslednjih par dni ne prodam ničesar, sem danes kralj kraljev ;) Seveda sem 12€ takoj vlozil v oglaševanje na FBju, da malo potipam sceno. Conversion Pixel, Checkout pixel, add to cart pixel .. vse to nastavljeno, da spremljamo dogajanje.

Zapestnice prodajam po 4,99€ + poštnina 0,80€

Sedaj bom nekaj dni počakal, da se naredi nekaj obiska, potem pa naredim remarketing in ostalo oglaševanje na polno. Bom poročal v tej temi, kako se bodo stvari razvijale ;)

Najlepša pa hvala Juliji, sva preko Skypa obdelala kar nekaj tem glede tega in tudi na podlagi pogovora z Julijo sem se odločil, da probam tudi jaz.

12 odgovorov

Kar korajžno naprej! Vesel bom če še kdo poroča o Julijinem uspešnem mentorstvu, saj se mi zdi da je ena redkih žensk, ki se je spustila v to in hkrati poročala tako natančno o vsem skupaj.

17

Gregor, kapo dol! :) Zelo vesela za tvoj uspeh!

25

Malce off-topic, ampak ne preveč: mislim, da je Julija rekorderka po razmerju objave:plusi :)
@Balonar, čestitke!

6

Živjo,

@Balonar čestitke! Sliši se top! Zanima me, preko katere pošte/kurirske službe pošiljaš, da so zapestnice le 0,80centov? (v mislih imam TUJINO - saj si rekel, da sta bili prvi dve naročili iz Nemčije).

2

Super je brati takšne zgodbe o uspehu oz. začetku uspehov.
Kakšne načine plačil pa omogočaš?
Kako je z računi? Sedaj v novem letu naj bi se za fizične osebe DDV prilagajal glede na posamezno državo kupca.

1

Vse pošiljke gredo z navadno pošto (Pošta Slovenije) .. mislim, da je celo 0,60, moram dejansko nekaj oddat na pošto, da mi ne bood privlekli ven skrite stroške, če jih ne bo, znižam poštnino. Stranka je kralj :)

Račune Wocommerce izdaja sam .. priložen je k mailu o zaključenem nakupu. Glede novih smernic nisem prejel še nobenih navodil od računovodstva .. če bo kaj, javim

no, pa še kratek updejt, ko ravno tipkam.

Tista prva prodaja je bila zaenkrat edina, razlog je bil ta, da nisem nič reklamiral razen, kolikor je šlo po FB skupinah.
Uporabnik na forumu Skrt, mi je dal dobre nasvete, kako se lotiti marketinga, ki ga začnem v ponedeljek. Do takrat moram pripraviti vse oglase .. Novo leto mi nekako ni delovalo produktivno :)

4

10 znakov!

Moram tudi jaz poiskat kak kontakt pri kitajcih glede tega, ker bi zadeve dajal zraven
mojih produktov kot darilo, tistim strankam ko kupijo malo več.

UPDATE

Evo, da se malo javim .. mineva prvi teden "poslovanja". Prodanih je 8 zapestnic (Nemčija, UK, USA)
V marketing sem do sedaj zdeval cca. 100USD, kar niti ni veliko. na Custom Audience jih imam že 300 in te bom sedaj počasi začel obdelovati z remarketingom.

Zavedam se, da to ni zadeva, ki bo štartala iz nule na 100% v enem tednu, zato sem s prvim odzivom zadovoljen.

Sedaj bom povečal oglaševanje na FBju. Prav tako strankam v kuverti dodajam kupon za popust ob naslednjem naročilu (10%)

Prepričan sem, da bo zadeva še bolj stekla, ko bojo prve stranke pokazale novo pridobitev svojim prijateljem oz,. prijateljicam ...

.. tudi novo nišo že imam počasi naštudirano

10

Srečno še naprej :)